Kaupunkilaisille oikeusapua kirjastoissa koko kevät

Maksutonta lainopillista neuvontaa saa pääkirjastossa ja Palokan aluekirjastossa.

Maksutonta asianajajapäivystystä järjestyy Jyväskylässä pääkirjastossa ja Palokan aluekirjastossa helmi–kesäkuussa.

Jyväskylän kirjastoissa aikaisemminkin järjestetty maksuton asianajajapäivystys jatkuu helmikuussa. Suuren kysynnän vuoksi Asianajajaliiton Keski-Suomen osasto on päättänyt Asianajajaliiton 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tuplata asianajajapäivystyksen määrän, joten tänä vuonna päivystys järjestetään kahdesti kuukaudessa.

Maksutonta lainopillista neuvontaa saa kaupungin pääkirjastossa ja Palokan aluekirjastossa. Päivystys jatkuu kesäkuun puoliväliin saakka ja jatkuu syyskaudella.

Neuvontaa annetaan oikeudellisissa asioissa. Jokaiselle asiakkaalle on varattu enintään 15 minuuttia asiointiaikaa. Asianajaja kertoo, onko asiassa tarpeellista hakea oikeudellista asiantuntija-apua ja ohjaa asiakkaan tarvittaessa asiaan perehtyneen asianajajan tai oikean viranomaisen puoleen.

Päivystyksessä ei laadita asiakirjoja tai hoideta muita toimeksiantoja. Lakimiehen kanssa päivystyksessä käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia. Päivystykseen ei voi tehdä ajanvarausta eikä neuvontaa voida antaa puhelimitse. Neuvonnan järjestää Asianajajaliiton Keski-Suomen osasto.

Maksuton asianajajapäivystys on kaupungin pääkirjastossa (Vapaudenkatu 39–41, kokoushuone, 2. krs) kello 17–19 keskiviikkona 6.3., torstaina 4.4., torstaina 2.5. sekä tiistaina 28.5. Vuoronumeron voi hakea aikuistenosaston palvelupisteestä kello 16 alkaen.

Maksuton asianajajapäivystys on myös Palokan aluekirjastossa (Koivutie 5, Hilja-tila) keskiviikkoisin 20.2., 20.3.,17.4.,15.5. ja 12.6. kello 16–18. Vuoronumeron voi hakea päivystyspäivinä palvelutiskillä kello 15.30 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.