Kesäterassiäänestyksen voitti Konttiravintola Morton: "Terassin laajentamista on pohdittu"

Suur-Jyväskylän Lehden tämänvuotisessa kesäterassiäänestyksessä voiton vei Konttiravintola Morton Lutakon satamassa. Burgereihin erikoistunut kesäravintola rantautui Jyväskylään viime vuoden toukokuussa.

– Hienoltahan tämä voitto tuntuu. Olemme kiitollisia kaikille asiakkaille, iloitsee Mortonin yrittäjä ja toimitusjohtaja Jarna Kaplas.

Nimensä mukaisesti Konttiravintola Morton on rakennettu laivarahdista tuttuun merikonttiin. Ravintola palvelee asiakkaita toukokuusta syyskuun loppuun asti.

– Toimintakonseptiimme kuuluu ripeä palvelu. Varauksia ei tehdä etukäteen, vaan istumapaikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Jyväskylän lisäksi konttiravintoloita löytyy Äänekoskelta, Kuopiosta, Varkaudesta ja Pieksämäeltä. Ensimmäinen konttiravintola tuli Helsinkiin toukokuussa 2013 ja siirtyi sieltä samana kesänä Pieksämäelle.

Asiakkaita Jyväskylän ravintolassa on riittänyt hyvin viime ja tänä kesänä. Kanta-asiakaskuntaakin on Kaplaksen mukaan ehtinyt jo muodostua.

– Teemme ruokaa suurella rakkaudella ja hyödynnämme lähituottajia. Olemme erikoistuneet laadukkaiden burgereiden tekemiseen, mutta meiltä saa myös salaatteja ja esimerkiksi suosittuja kukkakaaliwingsejä, Kaplas kertoo.

Jotain Mortonin ravintolakonseptin suosiosta kertoo myös se, että Suomen Yrittäjät valitsivat Kaplaksen Vuoden nuoreksi yrittäjäksi toukokuussa.

Tänä kesänä Mortonissa on panostettu aiempaa enemmän kasvisvaihtoehtoihin. Hampurilaisia saa myös vegaanisina, samoin lisukkeita ja salaatteja.

– Myös juomista löytyy muutamia erikoisuuksia, kuten itse tehty karviaislimonadi ja hiilihapotettu kookosvesi, Kaplas vinkkaa.

Yhtenä syynä Jyväskylän Mortonin suosiolle on myös sijainti vilkkaassa Lutakon satamassa, jossa ei ole juuri kilpailevia ruokaravintoloita. Satamassa on paljon tapahtumia, jotka tuovat paljon syöjiä kerralla.

Kesän suurin tapahtuma MM-ralli näkyy konttiravintolassa vilinänä ja vilskeenä, mutta siihen on osattu varautua.

– Menemme samalla ruokalistalla myös rallin aikaan. Lista toimi hyvin esimerkiksi Suomipop-festivaalin aikaan, jolloin iso määrä asiakkaita sai ruokansa kohtuullisen nopeasti, Kaplas toteaa.

Yhdestä asiasta Mortonin asiakkaat ovat huomauttaneet: asiakaspaikkoja voisi olla enemmän.

– Terassin laajentamista on pohdittu. Ensin täytyy keskustella lupa-asioista kaupungin kanssa, mutta isompi terassi olisi kiva, Kaplas toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Nyt on aika äänestää Jyväskylän kauneinta näyteikkunaa

Kolumni: Myötätunnolla muutokseen

Joulusirkus on nyt aivan sekaisin

Antti Reinin mainoksiksi tarkoitetut eroottiset novellit juuttuivat sensuuriin

Jyväskylän kaupunginkirjastosta voi pian lainata myös JYPin kausikorttia

Keski-Suomi juhlii Suomen itsenäisyyttä perinteisesti – katso tapahtumien aikataulut tästä

Ratinan stadionin jo liki loppuunmyynyttä Hassisen Konetta odotellessa – Ismo Alanko Himoksessa lauantaina

Kuka on joulupukkina? Osallistu kisaan ja voit voittaa joulukinkun

Ajokiellossa oleva mies ajeli huumeissa ja valehteli poliisille henkilötietonsa

Ressu Redford sanoitti hittinsä "Älä mee" 40 asteen kuumeessa