"Kirkkopäivät pyrkii olemaan dialogissa kaikkien ihmisten kanssa"

Jyväskylässä järjestetään 17.–19.5. Kirkkopäivät, joka näkyy vahvasti kaupungissa. Lauantaina Kirkkopäivät yhdistyy Yläkaupungin Yön kanssa.

Kirkkopäiväkoordinaattori Henrik Ketola kuvailee, että Kirkkopäivät on vähän kuin kirkollinen SuomiAreena, jossa käsitellään kirkon aiheita keskustelemalla, kulttuurin kautta ja taiteiden avulla.

– Kohtaamisia on näiden Kirkkopäivien kohdalla sellainen sana, jota käytetään usein. Monessa asiassa kohdataan esimerkiksi toisella tavalla ajattelevia ja toisista lähtökohdista olevia toisen maan kansalaisia. Lähetysjuhlat ovat Kirkkopäivien yhteydessä, joten tapahtumassa on paljon kansainvälisiä ihmisiä.

Ketola jatkaa, että järjestäjille on tullut monen suuntaista palautetta tapahtuman teemoista ja ohjelmasta.

– Pääosin palaute on ollut hyvää, ja on innostuttu siitä, että tehdään yhteistyötä esimerkiksi partiolaisten sekä Yläkaupungin Yön kanssa. Näin saamme näkyvyyttä, jota ei saataisi, jos oltaisiin omalla väellä Paviljongissa. Kaupunkinäkyvyys on tärkeä asia, ja hyvää innokkuutta on ilmassa, Ketola sanoo.

Yläkaupungin Yön kanssa on sovittu, että yhteisissä ohjelmissa kukaan osallistuja ei tietämättään ja tahtomattaan joudu esimerkiksi hartaustilaisuuteen tai siunattavaksi.

– Jumalasta saa puhua ja arvot saavat näkyä. Koko tapahtumassa on kirkon perussanoma on esillä. Kaikissa keskusteluissa ovat esillä kirkko, hengellisyys, henkisyys ja kirkon arvot.

Tapahtuma pääsi julkisuuteen enemmänkin, kun piispa Teemu Laajasalo kutsui keskustelutilaisuuteen kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.). Osa arvostelijoista haluaisi poistaa hänet ohjelmasta epäsopivana vieraana Kirkkopäiville.

– Varmasti sellaiset ihmiset, jotka eivät ole ennen tienneet Kirkkopäivistä, tietävät nyt tapahtuman. Jo keskustelu, mikä on herännyt, on itsessään arvokasta ja valtakunnallisesti merkittävää, Ketola korostaa.

– Kirkkopäivät pyrkii olemaan dialogissa kaikkien ihmisten kanssa. Se ei tarkoita sitä, että olisimme kaikkien ihmisten kanssa samaa mieltä. Kirkon sisälläkin on paljon eri tavalla ajattelevia. Järjestäjinä emme ole tahallaan aiheuttamassa pahennusta.

Pienten lasten isänä Ketola mainitsee myös perheiden ja lasten ohjelman Mäki-Matin perhepuistossa. Tarjolla on muun muassa kepparirata, mutta tällä kertaa savannieläimillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Plus-kokoisten naisten mallitoiminta räväkästi liikkeelle Jyväskylässä

Miss Suomi -kisojen Sunneva Kantola tähdittää lauantain Jyväskylä Bridal Fair -tapahtumaa

Jyväskyläläinen Cindy Sun palasi juuri Englannista kuvausmatkalta: “Jälleen kohdalleni sattui FakeTaxi”

Onko suosikkisi enemmän Pikku G vai Pepe Willberg? – Keikkalistassa on mistä valita

Helmikuussa tanssitaan jälleen häitä – Könkkölän tila on palautumassa kaupunkilaisten käyttöön entistä ehompana

Kolumni: Maailma, joka ei vastaa ihanteitamme

Valtapelin uhreja vai ihan jotain muuta?

Tapio Suomisen elämäkerran kirjoittaminen imaisi Lasse Lindqvistin mukaansa – esikoiskirjailijalta meni oma parisuhde alta

Ruoanlaitto sytytti tulipalon – palovaroitin oli katossa, mutta paristo puuttui

Nuori asunnoton yöpyy kaverin sohvalla – Asunnottomien yössä torstaina tarjolla hernekeittoa, makkaranpaistoa ja yökirkko