"Kirkkopäivät pyrkii olemaan dialogissa kaikkien ihmisten kanssa"

Jyväskylässä järjestetään 17.–19.5. Kirkkopäivät, joka näkyy vahvasti kaupungissa. Lauantaina Kirkkopäivät yhdistyy Yläkaupungin Yön kanssa.

Kirkkopäiväkoordinaattori Henrik Ketola kuvailee, että Kirkkopäivät on vähän kuin kirkollinen SuomiAreena, jossa käsitellään kirkon aiheita keskustelemalla, kulttuurin kautta ja taiteiden avulla.

– Kohtaamisia on näiden Kirkkopäivien kohdalla sellainen sana, jota käytetään usein. Monessa asiassa kohdataan esimerkiksi toisella tavalla ajattelevia ja toisista lähtökohdista olevia toisen maan kansalaisia. Lähetysjuhlat ovat Kirkkopäivien yhteydessä, joten tapahtumassa on paljon kansainvälisiä ihmisiä.

Ketola jatkaa, että järjestäjille on tullut monen suuntaista palautetta tapahtuman teemoista ja ohjelmasta.

– Pääosin palaute on ollut hyvää, ja on innostuttu siitä, että tehdään yhteistyötä esimerkiksi partiolaisten sekä Yläkaupungin Yön kanssa. Näin saamme näkyvyyttä, jota ei saataisi, jos oltaisiin omalla väellä Paviljongissa. Kaupunkinäkyvyys on tärkeä asia, ja hyvää innokkuutta on ilmassa, Ketola sanoo.

Yläkaupungin Yön kanssa on sovittu, että yhteisissä ohjelmissa kukaan osallistuja ei tietämättään ja tahtomattaan joudu esimerkiksi hartaustilaisuuteen tai siunattavaksi.

– Jumalasta saa puhua ja arvot saavat näkyä. Koko tapahtumassa on kirkon perussanoma on esillä. Kaikissa keskusteluissa ovat esillä kirkko, hengellisyys, henkisyys ja kirkon arvot.

Tapahtuma pääsi julkisuuteen enemmänkin, kun piispa Teemu Laajasalo kutsui keskustelutilaisuuteen kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.). Osa arvostelijoista haluaisi poistaa hänet ohjelmasta epäsopivana vieraana Kirkkopäiville.

– Varmasti sellaiset ihmiset, jotka eivät ole ennen tienneet Kirkkopäivistä, tietävät nyt tapahtuman. Jo keskustelu, mikä on herännyt, on itsessään arvokasta ja valtakunnallisesti merkittävää, Ketola korostaa.

– Kirkkopäivät pyrkii olemaan dialogissa kaikkien ihmisten kanssa. Se ei tarkoita sitä, että olisimme kaikkien ihmisten kanssa samaa mieltä. Kirkon sisälläkin on paljon eri tavalla ajattelevia. Järjestäjinä emme ole tahallaan aiheuttamassa pahennusta.

Pienten lasten isänä Ketola mainitsee myös perheiden ja lasten ohjelman Mäki-Matin perhepuistossa. Tarjolla on muun muassa kepparirata, mutta tällä kertaa savannieläimillä.

Uusimmat

Humalainen mies yritti kääntää autoa, mutta päätyi ojaan

Keskisuomalainen CatCat-duo tekee uutta tulemista – Bye Bye Baby -kappaleesta mahdollinen kesähitti

Onko hän seuraava jyväskyläläinen missikaunotar?

Usko tai älä: Tämä pian 70-vuotias laulaja tekee syksyllä ensimmäisen konserttikiertueensa, Jyväskylässä lokakuussa

Venäläismies ajoi rekka-autolla humalassa keskellä päivää

Veikkaus tarjoaa maanantaina Jyväskylässä kakkukahvit tuoreen lottomiljonäärin kunniaksi

Yläkaupungin Yössä tänä vuonna aiempaa kovempi kattaus – Katso tästä paikkakohtaiset tapahtumat

Yläkaupungin Yö ”rokkivuosi-iässä” – Festivaali täyttää 27 vuotta, mistä tuli tapahtuman tämän vuoden teema

Bikini fitnessissä seksikäs lavalook on vain kovalla työllä tehdyn kakun kuorrutus

Jaksatko vielä innostua tämän miehen esiintymisestä, 12 vuotta ensimmäisen jäähyväiskiertueen jälkeen? Hitit soivat joulukuussa Jyväskylässä