Koiran kanssa kahville tai eväälle – Jyväskylässä on useita kahviloita ja ravintoloita, joihin ovat tervetulleita myös karvaisemmat asiakkaat

Jyväskylän Lutakossa sijaitsevan Le Qulkurin ravintoloitsija Aki Kantelinen kertoo, että karvaiset kaverit ovat tervetulleita ravintolaan kesät talvet. Talvella tarjolla on lounasta, kesällä ravintola on auki iltaisinkin terasseineen.

– Kyllä täällä käy paljon koiranomistajia koirineen, varsinkin kesällä, kun terassikin on auki. Monesti asiakkaat soittavat etukäteen, voiko meille tulla koiran kanssa, mutta meille saavat koirat tulla kyllä poikkeamaan soittamattakin.

– Ehkä lemmikinomistajat ovat sen verran valistuneita, että soittavat etukäteen, kun tietävät, ettei kaikkialle välttämättä saa ottaa lemmikkiä mukaan, Kantelinen pohtii.

Myös pizzoihin ja cocktaileihin erikoistuneeseen Pettola Lorenzo -ravintolaan ovat hyvin käyttäytyvät lemmikit lämpimästi tervetulleita.

Vuoropäällikkö Jesse Barck kertoo, että koiria on ravintolassa käynyt ja kokemukset ovat olleet positiivisia. Muita lemmikkejä ei ole vielä asiakkaina ollut, mutta esimerkiksi kiltti kissa kantokopassa saa tulla ravintolaan mukaan.

– Totta kai lemmikki saa tulla mukaan, kunhan kaveri osaa käyttäytyä. Moni kysyy kohteliaasti, saako ottaa koiran mukaan. Vastaamme, että totta kai, kun koira on kiltisti heidän kanssaan, eikä häiritse muita ravintolan asiakkaita. Omistajat ovat yleensä aika tietoisia. He ottavat koiran mukaan, kun tuntevat oman koiransa ja tietävät, miten se käyttäytyy, Barck sanoo.

Negatiivista palautetta ei karvaisista asiakkaista ole Kanteliselle tai Barckille tullut. Päinvastoin, kanssa-asiakkaat ovat usein olleet mielissään ja innoissaan koirista.

– Koiran ollessa ravintolassa, usein ne, jotka tykkäävät koirista, hakeutuvat itse kysymään, saako koiraa silittää. Ne, jotka eivät koirista niin välitä, jättävät huomioimatta. Tähän mennessä koirat ovat ravintolassamme olleet kaikille ok, Kantelinen sanoo.

Barck toteaa, että heillä asioineet koirakaverit ovat tähän mennessä osanneet aina käyttäytyä hyvin.

– Allergikoiltakaan ei ole koskaan tullut mitään negatiivista palautetta. Olemme sen sijaan saaneet positiivista palautetta, olalle taputuksia, että onpa kiva, kun teille saa tulla koiran kanssa. Muut asiakkaat ovat mielellään käyneet rapsuttelemassa koirakavereita, Barck toteaa.

Ravintoloissa koirat huomioidaan, kuten muutkin asiakkaat. Kantelinen ja Barck kertovat, että sekä Le Qulkurin että Pettola Lorenzon peruspalveluun kuuluu kipollinen raikasta vettä karvakamulle.

Muita lemmikkiystävällisiä ravintoloita ja kahviloita on listattu Visit Jyväskylä -verkkosivustolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Nelostiellä alkavat rinnakkaistien useita viikkoja kestävät päällystystyöt

Ensi maanantaina pääsee jo kahdeksaan kirjastoon; heinäkuussa avataan neljä lisää

Eskareille kertyi yllättävän paljon askelia päivän aikana

Ahkerat vapaaehtoiset keräsivät viisi kuorma-autokuormallista roskia

Lehtisaari kiinni kesä- ja heinäkuun; liikennepuisto koko kesän

Miljoonasade esittelee Facebook-livessä näyttelynsä ja soittaa akustisen keikan perjantaina

Jyväskylän Rautpohjankadulle suunnitellaan kevyen liikenteen alikulkukäytävää

Keskisuomalaiset kylät esittäytyvät – täältä pääset mukaan virtuaalimatkalle maaseudulle

Virtuaaliprojektista tuli voimavara – Kipinät-kuoro on Kaisa Halmemiehen pitkäaikainen haave

Taidetta taaperoille ja ikivihreitä ikäihmisille – Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden Youtube-kanava tarjoilee viihdykettä kevääseen