Koirat ja omistajat pääsevät Jyväskylän keskustassa omaan kahvilaan – koirille tarjolla ilmaisia maistiaisia

Jyväskylän keskustassa avattiin viime marraskuussa koirakahvila Wuffeli, jossa on valikoimaa sekä koirien omistajille että koirille. Koirakahvila oli pitkään Kirsi Kautiaisen haaveena ja hän toteutti sen äitinsä Riitta Kautiaisen kanssa.

– Minulla on ollut koiria pienestä pitäen ja tälläkin hetkellä niitä on neljä. Olen kouluttautunut ravintola-alalle ja siksi tuntui luontevalta perustaa koirakahvila. Meillä on kahvilassa pieni myyntipiste, jossa on myytävänä erilaisia koiratarvikkeita. Perusajatus on, että koirat pääsevät tulemaan sisälle. Välillä on joku omistakin koirista täällä, Kirsi Kautiainen kertoo.

Myynnissä on erilaisia kahvilatuotteita, jotka ovat itse leivottuja tai lähileipomoiden tuotteita. Valikoimassa on myös kahvilassa valmistettuja vohveleita, joihin voi valita makean tai suolaisen täytteen. Lisäksi on tarjolla salaattipöytä koko päivän.

– Täällä on myös mahdollisuus pitää pienimuotoisia tilaisuuksia koirien kanssa. Meillä oli Keski-Suomen villakoirat -yhdistyksen pikkujoulut joulukuussa ja täällä oli parikymmentä koiraa. Koirat olivat hyvin keskenään ja se oli tosi kiva tapahtuma. Lisäksi meillä on ollut yhdet koirasynttärit. Ylipäänsä koirat saavat olla kahvilassa vapaana tai hihnassa. Omistajan pitää tietää, miten oma koira käyttäytyy muiden koirien kanssa, Riitta Kautiainen sanoo.

Juhlia ja erilaisia tilaisuuksia varten Kirsi tekee muun muassa pieniä koirille sopivia muffinseja ja keksejä.

Kautiaiset sanovat, että koirakahvila-idea rajaa osan asiakkaista pois. He sanovat, että kahvila on otettu ilolla vastaan ja moni kysyy ovella, että saako koira oikeasti tulla sisälle.

– Negatiivisuutta ei ole tullut vastaan. Allergikot tietävät, ettei heidän kannata tulla tänne. Koirien ilmeistä näkee, että ne miettivät, mihin me tultiin ja ne ovat innoissaan ja kiinnostuneita. Joitakin koiria jännittää uusi paikka, mutta sitten ne ovat rentoutuneet. Koirat saavat myös ilmaiseksi maistiaisia meillä myynnissä olevista tuotteista, Riitta Kautiainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Burleskista tunnettu Molla la Donna jätti Jyväskylän virkistääkseen alternative-kulttuuria: katso kuvat!

Lutakon juhlavuosi käynnistyy Kickstartilla ensi viikonloppuna

Jyväskyläläinen Maria Havila meni naimisiin Italiassa: “Täällä miehen ja naisen roolit kotona ovat vielä kantimissaan”

Verkkokaupan Kalorilaskuri paljastaa petipuuhien kuntovaikutukset

Vauhdikas roller derby -turnaus Jyväskylässä

Suomen Pamelalta toinen single ystävänpäivänä – Kaunotar herätti ihastusta lomareissulla

Mikko Alatalo laulattaa yleisöä sunnuntaina kahdesti Pelimannitalolla

Jyväskyläläinen Emma Suni vaihdossa: “Tunnit ovat täällä rentoja, kokeet aina monivalintaisia”

Viikonloppuna voi mennä kevyemmin tai hevimmin – katso lista elävän musiikin tarjonnasta

Pian etsitään Miss Pluskoko Jyväskylää – kisa kestää elokuulle asti