Laukaan Korppifest laajenee kaksipäiväiseksi, elokuussa luvassa sopivasti levällään oleva kattaus vaihtoehtomusiikkiin

Laukaan Tarvaalassa viime vuonna ensimmäistä kertaa vietetty Korppifest-ilmaistapahtuma laajenee tänä vuonna kaksipäiväiseksi. Mustankorpin Saluuna -ravintolan pihapiirissä soi elävä musiikki perjantaina ja lauantaina 16.–17. elokuuta kahdelta lavalta.

Korppifestin ohjelmisto rakentuu edelleen vahvasti jyvässeutulaisten bändien ja artistien varaan. Perjantaina esiintyvät Gadillags, Kipinät-kuoro, Ossian Smith, Sana, femme balba, Iterum Nata ja WANHA, lauantaina taas nähdään The Øffsets, Liina Harja, MSRBL, Defeat, Casio CTK-2500 Tutorial Live Clinic, Toivo Susi #74100, Usva, The Muddies ja Ten After Dawn.

Musiikillisesti tyylilajien kirjo on rempseän laaja, monenlaisen kitararockin lisäksi luvassa on muun muassa elektronista poppia, kuoromusiikkia ja hip hopia.

– Koska Korppifest tuntui viime vuonna ihmisiä kiinnostavan, niin siitä rohkaistuneina päätimme kokeilla kaksipäiväisyyttä ja vähän levittää hommaa. Ohjelmaa kasatessa ajattelimme, että se saa olla henkeen sopivasti vähän levällään.  Esiintyjät ovat myös valtaosin hieman tuntemattomia, vaikkakin hyviä bändejä. Emme hae suurta yleisöä jollakin isolla tähdellä, vaan pyrimme tarjoamaan monipuolisen ja hauskan ohjelman. Tämä sopii Korppifestin kaltaisen vaihtoehtofestivaalin henkeen, järjestäjiin kuuluva Jaakko Tarvainen kuvailee.

Korppifestin ikäraja on 18 vuotta. Viime vuonna Korppifest houkutteli elävän musiikin äärelle noin 700 ihmistä.

– Väen määrä on hirveästi säästä kiinni, mutta olisimme ihan tyytyväisiä, jos tänä vuonna kahden päivän aikana paikalla kävisi tuhat ihmistä, Tarvainen sanoo.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Laukaan Korppifestissä 700 katsojaa – määrä ylitti järjestäjien villeimmätkin odotukset

Uusimmat

Egotripin Knipi selasi Spotifya eikä löytänyt nimellään juuri mitään – sooloalbumin julkaissut biisinikkari on Jyväskylässä keikalla perjantaina

Popparissa koetaan Nujakka ja Lutakossa nähdään Nyrkkitappelu – katso lista elävän musiikin keikoista

Haluatko prässätä livemaalaria? – Mika Pekkanen maalaa pääkirjastossa yleisön keskellä seuraavan kerran torstaina

Kolumni: Muistomme muiden käsissä?

Lomaviikko tietää suunnittelua

Koiramossa koirat saavat tassuhierontaa ja trimmausta sekä pääsevät rauhoittumaan "sviitteihin" – yrityksen taustalla on JYPin ex-toimitusjohtaja

Anna kertoo yhä siskonsa kuolleen tapaturmassa – todellisuus on aivan toinen

Laura Huttunen koki kunnon yllätyksen musikaaliharvinaisuuden pääsykokeiden jälkeen – ensi-ilta odottaa lauantaina

”Soitamme paremmin kuin ennen” – Miljoonasade tekee perjantaina harvinaisen konsertin yhdessä Jyväskylä Sinfonian kanssa

Viikonloppuna on lavalla ykköskategorian tähtiä ja vähän pienempiäkin nimiä – katso lista elävän musiikin keikoista