Lisää kirjastoja avataan ensi viikolla; kirjastoautotkin lähtevät liikenteeseen

Jyväskylässä pääsee kirjastoon maanantaista 13.7. lähtien kahdeksan auki olevan kirjaston lisäksi myös Halssilassa, Huhtasuolla, Keljonkankaalla ja Keltinmäessä. Samana päivänä myös kirjastoautot aloittavat ajamaan uusien aikataulujensa mukaisia iltareittejään.

Aineistoja on päässyt varaamaan kirjastoautoihin 6.7. lähtien. Avattaviin kirjastoihin aineistoja voi varata niiden ensimmäisenä aukiolopäivänä.

Heinäkuun aikana kirjastot toimivat osittain suppeammilla aukioloajoilla ja palveluntarjonnalla. Esimerkiksi omatoimiaukiolot eivät ole vielä käytettävissä heinäkuussa, eikä joitakin kirjastojen yhteistiloja tai varattavia tiloja pääse vielä käyttämään.

Talviaukioloaikoihin siirrytään tänä vuonna jo maanantaina 3.8. Talviaukioloihin siirryttäessä avautuvat myös Vesangan lähikirjasto ja Lohikosken pienkirjasto sekä omatoimikirjastot. Talviaukiolojen myötä kirjastopalveluita on saatavilla myös viikonloppuisin.

 

Kirjastoautot Aino, Martti ja Wivi starttaavat tauon jälkeen kohti pysäkkejään. Autot ajavat iltareittejään uusien, 13.7.2020–31.5.2021 voimassa olevien aikataulujen mukaisesti.

Jotta kirjastoautoissa voidaan noudattaa riittäviä turvavälejä, otetaan autoihin vain kaksi asiakasta kerrallaan. Asiakkaita pyydetään siis pitämään asiointi lyhyenä, jotta kaikki asiakkaat ehtivät käydä pysäkkiaikana autossa. Aineistoja voi varata autoista noudettavaksi jo etukäteen.

Kirjastoautojen uusiin aikatauluihin on tullut muutoksia sekä reitteihin että pysäkkikohtaisiin aikatauluihin.

Kirjastoautojen aikataulut ja oman pysäkin tiedot voi tarkastaa Jyväskylän kaupungin nettisivuilta.

Samalta sivulta löytyy pysäkkiehdotuslomake pysäkkitoivomuksia varten. Aikataulut voi napata mukaansa myös kirjastoautoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Rantaraitin pinnoitetta uusitaan – järveä ei pääse hetkeen kiertämään rullaluistimilla tai skeittilaudalla

Deeverissa saa suomalaista kotiruokaa eli vaikkapa makkarakastiketta ja makaronilaatikkoa

Rock in the City -festari jytisee Lutakonaukiolla 14.–15.8. – katso esiintyjäkattaus aikatauluineen

Suosittu Ursus Factory soittaa lauantaina Lutakossa – laulaja Jussi ja rumpali Aleksi ovat Batmanin ja Robinin veroinen tiimi

Lutakossa tapahtuu, Popparin Musaklubit jatkuvat ja Oliver-yhtye soittaa Jyväskylässä – katso myös muut lähipäivien keikat

Lounaispuistossa tapahtuu elokuussa: kantritanssia, leffapiknik ja muita kulttuuritapahtumia

Kaikilla ei ole kesälomaa – ekologi Jenni Toikkanen on töissä silloin kun pölyttäjätkin

Rallin kokoinen aukko

Avainsana: kunnioitus

Uimahallien ovet aukesivat Jyväskylässä – uimakouluihin voi ilmoittautua keskiviikosta lähtien