Loppuviikon aikana eivät tapahtumat lopu kesken – ihmeteltävänä on niin valoa, tiedettä kuin taidettakin

Tämän viikon lopulla Jyväskylä on täynnä tapahtumia, tarjolla on niin viihdettä, taidetta kuin tiedettäkin.

Jo 14. kerran järjestettävä Valon kaupunki -tapahtuma starttaa torstaina 26.9. ja kestää lauantaihin saakka. Oppilaitosten, yritysten, yhdistysten ja eri toimijoiden yhteistyönä järjestettävään tapahtumakokonaisuuteen sisältyy noin 80 valoteosta ja valoteemaista oheisohjelmaa. Viime vuonna Valon kaupunki -tapahtuma keräsi reilusti yli 100 000 kävijän yleisön.

Valon kaupunki näkyy tänä vuonna myös Jyväskylän Kankaalla isompana kuin ennen. Tapahtuman aikana Kankaalla pääsee nauttimaan tanssitaiteesta, valoteoksista, elokuvista ja luovan kampuksen tarjonnasta.

Lauantaina voi koko perheen voimin kokea Tourujoen yön Kansalaistoiminnankeskus Mataran alueella. Tourujoen yössä on ohjelmatarjontaa musiikista teatteriin, ruokaelämyksistä kokonaishyvinvointiin ja yhdessä oloon. Basaarialueella voi ruokailun lomassa tehdä löytöjä kojuja kierrellen ja tutustua paikalliseen yhdistys- ja yritystoimintaan. Päihteetön kulttuuritapahtuma järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa, ja sen yhteistyökumppanina on Valon kaupunki.

Perjantaina 27.9. avautuvat Jyväskylän yliopistossa ovet tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tutkijoiden yö 2019 -tapahtumassa on tekemistä ja oppimista niin perheen pienimmille kuin aikuisille. Lapsille ja koululaisille suunnatuissa työpajoissa tutustutaan muun muassa kiihdytinlaboratorioon, selvitetään rikoksia kemian laitoksella ja pelataan lentopalloa jättikuutioilla.

Aikuisille on tarjolla työpajoja ja luentoja esimerkiksi työhyvinvoinnista, kirjallisuudesta ja työpsykologiasta. Lisäksi voi testata omaa älykkyyttään PISA-testien muodossa ja kokea eko- ja ympäristöpsykologien asiantuntijoiden johdolla, miten luonnosta saa virtaa.

Myös Tutkijoiden yö järjestetään yhdessä Valon kaupungin kanssa, joten tapahtumaan osallistujilla on mahdollisuus nauttia erilaisista valotaideteoksista ja -installaatioista yliopiston kampusalueilla.

Tanssin ystäville on tarjolla 25.–29.9. tanssitaiteen monimuotoisuutta juhlistava Tanssin Aika -festivaali. Neljännentoista kerran järjestettävän Tanssin Ajan tapahtumia nähdään tänä vuonna Jyväskylän lisäksi Muuramessa, Äänekoskella ja Saarijärvellä. Ohjelmisto levittäytyy Jyväskylässä useaan paikkaan, muun muassa Kankaan pergamenttihalliin, Juomatehtaalle ja kauppakeskus Forumiin.

Kunnon naurut on luvassa loppuviikolla Stand Up, Jyväskylä! -komiikkafestivaaleilla. Tapahtuman aikana 26.–28.9. Jyväskylässä nähdään kaikkiaan 18 koomikkoa seitsemässä eri esityksessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Nyt ehtii vielä siivota linnunpöntöt kevään pesintää varten

Osmo Ikonen keikkailee maanantaina etänä

Kamara sai uusimmalle levylleen laulamaan innoittajansa Timo Rautiaisen

Onkinenkaan ei enää ongi jäällä – Pilkkikausi jäi tavanomaista lyhyemmäksi

Iso joukko lasten- ja nuortenkirjailijoita järjestää virtuaaliset kirjallisuusfestarit

Kolumni: Rahanpalvonta

Laukaassa jossain hiton haudalla

Puusaunat on kielletty, pipo syttyi palamaan ja pihalla on Harrikka – Lue, miten Surkkarin lukijoita on huijattu aprillipäivänä

Gallup: Onko sinulla tai perheelläsi jokin erityinen pääsiäisperinne? Kerro se meille!

Jyväskylä voi menettää parissa kuukaudessa 20 miljoonaa euroa