Lukijat kertovat, millaiset roskat ärsyttävät eniten

Kertakäyttöiset suojakäsineet kaupan ostoskärryissä, tai parkkipaikalla. Kaupasta tullessa jokainen kulkee roskiksen ohitse, miksei laittaisi sinne. Samoin pankkiautomaattien edustoilta hanskoja löytyy. Käsittämätöntä välinpitämättömyyttä.
Kraft

Pussitettu koirankakka kadun varrella – tuplahaitta ympäristölle!
Puoliksi tekemättä

Jyväskylän vanhasatama Keljonlahdella on suorastaan kauhistuttavan sotkuinen. Siitä on tehty kaatopaikka. Toivottavasti se siivotaan vaikka kaupungin toimesta. Toivoo tuleva viljelypalstalainen.
Lankapeukalo

Tupakantumpit bussikatoksien liepeillä. Karkkipussien yms kääreet pientareilla. Repaleiset ilmoitustaulut, esim. Forumia vastapäätä oleva ilmoitustaulu tai lähellä yliopistoa oleva ilmoitustaulu kadun varressa (kioskin vieressä). Kaikenlainen roskaaminen ylipäätään ärsyttää, mukaan lukien töhry-graffitit.

Roskaamisen ja töhryjen perusteella sanon, ettei Suomessa ole aineellista köyhyyttä. Se sukupolvi, joka on nähnyt oikeaa köyhyyttä ja puutetta, ei harrasta roskaamista ja kuluttaa vain tarpeeseensa. Vanhemmat sukupolvet tietävät paremmin velvollisuutensa kuin oikeutensa. Nuorimmilla sukupolvilla se on päinvastoin.

Siisteys kuuluu sivistykseen.
Sinikka

Roskista ihan eniten ärsyttävät tupakantumpit. Niitä on ihan pitkin kaupunkia ja näyttää, etteivät tollot ymmärrä miten haitallinen roska se on. Greta Thunberg voisi ottaa sen mukaan ilmastotalkoisiinsa, voisiko joku vinkata!? Massiviset Mäkkäriroskamäärät saavat toisen sijan. Ja kolmannen koulujen lähellä olevien pikkukauppojen liepeille heitellyt pullapussit, karkkipaperit, mehupurkit ym. roskat. Nämä ihan täällä kaupungissa.
Tuula

..ärsyttävistä roskista ja niiden keräämisestä “sähköpostilla”??!!

Luksan Kalle

Kotiseudultani purettiin päiväkoti. Jäljelle jäi sileäksi ajettu maapohja, jonka seassa on käsittämätön määrä styroksin paloja ja muovin kappaleita. Nykyään työntekijät eivät piittaa roskistaan mitä työpaikalleen jättää. Koska maa ja rakennus oli kaupungin, ihmettelen eikö se halua tietää, mitä sen mailla näyttää!

Johanna

Roska silmässä on hyvin ärsyttävä, välittömiä toimia vaativa.

AAB0704

Vuonna 1918 kaikki nuo roskat olis kelvannut vaikka vähä köyhemmällekin.

Pare

Vanhan uskomuksen mukaan, jos ei ole heilaa helluntaina, sitä ei ole koko kesänä. Kerro helluntaiheilakokemuksistasi sähköpostilla toimitus@sjl.fi tai Suur-Jyväskylän Lehden Facebook-sivulla. Gallupvastauksia julkaistaan 27.5. ilmestyvässä lehdessä sekä osoitteessa www.sjl.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kevään pihabongauksen jälkeen on vuorossa pönttöbongaus

Harjulla treenataan yleisurheilua kuorolaulun tahdissa

Lutakonaukiolle kolme uutta terassia – Olutsatama-tiimi avaa OlutKontin

Espresso House laajentaa kävelykadulla ja pizzeria Pettola Lorenzo tuo pienen terassin Väinönkadulle

Desinfioivan suihkeen kohderyhmä vaihtui hetkessä teollisuudesta terveydenhuoltoon

Rantaraitin ulkokuntosalille valmistui uusia liikuntapaikkoja

Matkakeskus saa uutta ilmettä Niina Vehmaan valokuvataiteesta

Tänä vuonna Avoimet puutarhat-tapahtumaan voi tutustua myös etänä

Juhani Lillberg tuo taiteella iloa naapureille ja ohikulkijoille

Oletko kaivannut postiluukkuun Linkkien aikatauluvihkoa? Kesäaikataulu jatkuu poikkeuksellisesti elokuun loppuun asti