Maustetytöt esiintyy keskiviikkona Jyväskylässä – "Olemme aina tiivis kaksikko"

Maustetytöillä piti olla tänä kesänä noin 40 keikkaa, kiireisimmillään kuuden keikan viikkotahtia. Kesäsuunnitelmat kuitenkin vaihtuivat festareiden kiertämisestä Pohjois-Pohjanmaalla lomailuun.

Nyt Maustetytöt pääsevät pitkästä aikaa keikkailemaan oikean liveyleisön eteen, ja kaksi loppukesän keikoista soitetaan Jyväskylässä.

– Kun pääsimme yli alkujärkytyksestä, huomasimme keikkojen peruuntumisessa hyviäkin puolia. Ensimmäistä kertaa vuoteen olemme voineet pitää kunnolla vapaata ja toisaalta olemme pystyneet keskittymään kunnolla toisen levyn tekemiseen. Voin vaan kuvitella, miten stressaavaa olisi ollut tehdä se kaiken keikkailun ohessa, Kaisa Karjalainen sanoo.

Maustetytöt on kahden siskoksen, kosketinsoittaja-laulaja Kaisa Karjalaisen ja laulustemmoista vastaavan kitaristi Anna Karjalaisen popyhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa Kaikki tiet vievät Peltolaan viime vuoden lokakuussa.

Maustetytöille ominaiset melankolisen toteavat sanoitukset, eleetön esiintyminen ja tarttuvat, yksinkertaiset melodiat ovat suosiosta päätellen pureutuneet tehokkaasti suomalaisten musiikinkuuntelijoiden sielunmaisemaan.

Tulevalta albumilta julkaistiin kesäkuun alussa sinkku Tee se itse. Kappaleen sanoituksissa puhutaan muun muassa perheväkivallan aiheuttamista mustelmista sekä selataan itsetuhoisin ajatuksin juna-aikatauluja ja mietitään parhaat sillat. Kovin pirtsakka kesähitti se ei siis ole.

Kappaleen sanoittanut Kaisa Karjalainen toteaa, että synkkyys ei ole itsetarkoituksellista, se vain kumpuaa jostakin.

– Ei sitä oikein itse edes kirjoittaessaan tajua, kuinka synkkiä ja apaattisia ne sanoitukset on, hän hymähtää.

– Tee se itse on ihan fiktiivinen tarina asioista, joita olen kuullut ja nähnyt, Karjalainen jatkaa ja toteaa olevansa melko pessimistinen, mutta ei kuitenkaan synkkä persoona.

– Tai en ainakaan ole mikään pää pilvissä kulkija.

Maustetytöt esitti Tee se itse -kappaleen alkukeväästä Ylen suorassa lähetyksessä, jonka jälkeen se sai paljon huomiota.

– Ihmiset alkoivat kysellä, milloin se julkaistaan. Sitä kautta juuri tämä biisi valikoitui kesäsinkuksi.

Sisaruskaksikko viettää keikkailun ja musiikin tekemisen lisäksi myös vapaa-aikansa pitkälti yhdessä. Nykyään Helsingin Kalliossa asuvat siskokset ovat oleilleet korona-aikana paljon kotiseudullaan Vaalassa Pohjois-Pohjanmaalla.

– Olemme aina tiivis kaksikko, valitettavasti, koska meillä on yhteinen koti. Ja ystäväpiirikin on käytännössä sama, Kaisa Karjalainen naurahtaa.

Hän kertoo, että sisarusten välille tulee kyllä erimielisyyksiä, mutta ne harvemmin liittyvät musiikkiin.

– Musiikin saralla olemme oikeastaan aina samoilla linjoilla. Eivätkä meidän erimielisyydet yleensä mitään vakavia ole, ne unohtuvat nopeasti.

Maustetytöt keikkailee M/s Rhealla keskiviikkona 22.7. kaksi kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Nuorten taiteilijoiden näyttely käsittelee ilmastonmuutosta, mutta mukana on myös toivoa tulevasta

Rantaraitin pinnoitetta uusitaan – järveä ei pääse hetkeen kiertämään rullaluistimilla tai skeittilaudalla

Deeverissa saa suomalaista kotiruokaa eli vaikkapa makkarakastiketta ja makaronilaatikkoa

Rock in the City -festari jytisee Lutakonaukiolla 14.–15.8. – katso esiintyjäkattaus aikatauluineen

Suosittu Ursus Factory soittaa lauantaina Lutakossa – laulaja Jussi ja rumpali Aleksi ovat Batmanin ja Robinin veroinen tiimi

Lutakossa tapahtuu, Popparin Musaklubit jatkuvat ja Oliver-yhtye soittaa Jyväskylässä – katso myös muut lähipäivien keikat

Lounaispuistossa tapahtuu elokuussa: kantritanssia, leffapiknik ja muita kulttuuritapahtumia

Kaikilla ei ole kesälomaa – ekologi Jenni Toikkanen on töissä silloin kun pölyttäjätkin

Rallin kokoinen aukko

Avainsana: kunnioitus