Mentorit, teitä tarvitaan Jyväskylässä – äideille etsitään uraneuvojia, jotka auttavat etsimään uutta suuntaa

Helsingissä ja Turussa se on jo koettu: äidit kaipaavat henkilökohtaista neuvontaa ja tukea uuden työpaikan tai uuden uran löytämisessä.

Siksi myös Jyväskylässä on tänä kesänä haettu ensimmäistä kertaa äitejä mentorointiohjelmaan, joka pyörähtää käyntiin syksyllä.

Jyväskylän mentorointiohjelman taustalla vaikuttaa urasuuntautuneiden äitien valtakunnallisen Mothers in Business ry:n paikallisjaosto. Ensimmäinen haku päättyi kesäkuun lopussa.

Ohjelman organisoijat Eveliina Vähä-Ruka ja Katja Asikainen vaikuttavat tyytyväisiltä. Hakemuksia aktoreilta eli niiltä, jotka haluavat saada mentorointia, tuli parisenkymmentä.

– Hakijoita tuli enemmän kuin voimme ottaa ohjelmaan mukaan. Saimme hakukirjeitä todella motivoituneilta naisilta, Vähä-Ruka kehuu.

Hakijoiden joukossa oli sekä pienten että vanhempien lasten äitejä. Osa etsii uutta työpaikkaa ja osa uutta ammattia, ja jotkut pohtivat esimerkiksi opintojen aloittamista.

– On hyvä merkki, että ohjelmaan haki työhistorialtaan ja perhetilanteeltaan erilaisia äitejä. Tarkoituksena on löytää kaikille sopiva mentori, Vähä-Ruka lupaa.

Mentorien hakua jatketaan elokuun alkuun saakka. Mentoriksi etsitään työelämässä jo pidemmän aikaa asiantuntija- tai esimiespuolella työskennelleitä, joilla on halu jakaa omaa työkokemustaan toisten hyväksi.

– Mentorointia ei tarvitse etukäteen osata, vaan annamme apua ja työkaluja siihen. Voi olla mies tai nainen, perheetön tai perheellinen. Tärkeintä on jakaa Mothers in Business -verkoston ydinarvo eli ajatus siitä, että perhe-elämä ja työelämä ovat samaa pakettia, Asikainen kertoo.

Mentorointiohjelmassa äidit saavat yhdeksän kuukauden ajan tukea paitsi omalta mentoriltaan myös Jyväskylän Mothers in Business -verkostolta.

Yhteisiä tapaamisia koko porukalle tulee olemaan kolme, mentorien ja aktorien välisiä tapaamisia vähintään kuusi.

– Mentorit ja aktorit saavat tietenkin tavata useamminkin. Alkupuolella annamme ohjeistukset tapaamisille, mutta muutoin ne saa järjestää aika vapaamuotoisesti, Asikainen sanoo.

Asikainen on itse toiminut aikoinaan mentorina ja kokee sen hyvänä oppimisen tapana paitsi aktorille myös mentorille itselleen.

– Siinä on paljon kyse myös henkilökemiasta ja luottamuksesta. Jos henkilökemiat eivät osukaan yhteen, on aina muita keinoja auttaa aktoreita ohjelman aikana, Asikainen muistuttaa ja antaa esimerkkinä yhteiset tapaamiset.

Asikaisella on kaksi alle kouluikäistä lasta ja Vähä-Rukalla yksi viisivuotias poika. Miten naiset ovat onnistuneet luovimaan työ- ja perhe-elämän välissä?

– Oma puoliso ja laadukas päivähoitojärjestelmä ovat auttaneet paljon, molemmat vastaavat.

Apua on tullut myös työnantajilta, jotka ovat suostuneet joustoihin työssä. Asikainen ja Vähä-Ruka tekevät itsenäistä tieto- ja viestintätyötä, jota voi tehdä etänä ja tätä kautta tuoda joustoa arkeen.

– Erilaisia mahdollisuuksia, kuten etä- ja osa-aikatöitä, perhearjen ja työelämän yhdistämiseen kyllä löytyy, mutta jokaisen perheen tilanne on toki yksilöllinen. Parempaan suuntaan ollaan joka tapauksessa menossa, Vähä-Ruka arvelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mies yritti varastaa keskustan kaupasta vaatteita – tehnyt omaisuusrikoksen vuoden aikana jo 13 kertaa

"Miksei saa jotain homoalennusta, koska olemme muka niin erikoisia" – Jyväskylän Priden kulkue ja pääjuhla järjestetään lauantaina 24.8.

”Näen ihmisissä kauneutta, jota he eivät itse näe” – Aistillisilla boudoir-kuvilla voi kehittää armollisempaa asennetta

Etsintäkuulutus: Bongaa koralliorakas ja auta tutkijoita – oma rakas sienipaikka ei paljastu

Lampaat tekivät Jyväskylässä kesällä sen, mihin ihmiset eivät ole pystyneet

Kolumni: Kaapissa elämistä

Keski-Suomen kasvu hyytyi alkuvuodesta

Asmalammen kioskin tulipalosta kaivataan vihjeitä

Riihi-iltamat alkavat jälleen – kansanmusiikkia tarjolla neljänä keskiviikkona

Hemingway'sin klubi-illat saavat jatkoa – Maustetytöt aloittaa, Miljoonasade-tribuutti lopettaa