Mitä ihmettä: Näyttäviä taklauksia luvassa Laajavuoressa

Perinteikäs Snow Rugby -turnaus järjestetään Jyväskylässä jo 18. kerran.

Jyväskylän Laajavuoressa rytisee lauantaina 9. helmikuuta kun Suomen rugby-yhteisö kokoontuu ottamaan mittaa toisistaan lumikentille.

Snow rugby -turnaus on Jyväskylän Rugby Clubin järjestämä leikkimielinen turnaus, josta on tullut yksi Suomi-rugbyn perinteikkäimmistä tapahtumista. Turnauksia on järjestetty vuodesta 2002.

Rugbyssa palloa saa syöttää vain taaksepäin tai suoraan sivulle, joten kentän päässä olevalle maaliviivalle edetään juoksemalla palloa kantaen. Vastustaja puolustautuu taklaamalla pallollista pelaajaa. Snow Rugbyssa pelit pelataan vartin pikapeleinä normaalia rugbykenttää pienemmällä kentällä.

Snow Rugbylla on katsojille erilaista annettavaa, kun tavallisessa rugbyssa, sillä lumi alustana hidastaa pelaajia ja palelevat sormet vaikuttavat pallonkäsittelyyn. Pelistä tulee yksinkertaisempaa, mutta sitäkin fyysisempää.

Tapahtuman kapellimestari Saara Ilmonen kertoo odottavansa turnauspäivältä erityisesti hauskanpitoa ja hyviä pelejä.

– Tällaiset tapahtumat ovat iso osa rugbykulttuuria ja rugbyn arvoja, joihin kuuluu keskeisenä lajista nauttiminen. Vaikka pelataankin voitosta, ei sitä tehdä turhan tosissaan. Joukkueet ovat Laajavuoren turnauksessa pitämässä hauskaa.

Turnauksen leikkimielinen luonne näkyy myös pelaajien pukeutumisvalinnoissa. Kentillä on toisensa kohdannut vuosien mittaan väkeä Karhukoplasta prinsessoihin sekä eläinhahmoja mäyrästä yksisarvisiin.

Uusimmat

Oluen tilaamisesta tullut riita johti nyrkiniskuun

Lutakossa ja Kivistön työväentalolla ovipumppu on kovilla – katso viikon keikat ja muut musiikkitapahtumat Jyväskylässä

Ensiesitys: Toivo Susi ja #74100-yhtye kuvasi musiikkivideon Euroopan syvimmässä kaivoksessa – "Kun pään päällä on lähes 1500 metriä maata, tulee todella pieni olo"

Moniin maihin tarvitaan rokotteet, jotka saattavat maksaa enemmän kuin lentoliput

Lohikosken mystiset kontit olivat lähdössä Afrikkaan – sitten loppuivat rahat

Pitäisikö olla huolissaan?

Bändi­kilpailujen nousu ja tuho – saako kisoista väärän kuvan musiikkimaailmasta?

JKL Metal Festival pisti isomman vaihteen silmään ja muutti Tanssisali Lutakkoon – luvassa monipuolisesti raakaa mäiskettä

Ostoskärryjen tai ravintolan ruoka-annoksen tarkkailu on lihaville arkipäivää

Rantapaini siirtyy Jyväskylässä historiallisesti sisätiloihin