Mitä ihmettä: Näyttäviä taklauksia luvassa Laajavuoressa

Perinteikäs Snow Rugby -turnaus järjestetään Jyväskylässä jo 18. kerran.

Jyväskylän Laajavuoressa rytisee lauantaina 9. helmikuuta kun Suomen rugby-yhteisö kokoontuu ottamaan mittaa toisistaan lumikentille.

Snow rugby -turnaus on Jyväskylän Rugby Clubin järjestämä leikkimielinen turnaus, josta on tullut yksi Suomi-rugbyn perinteikkäimmistä tapahtumista. Turnauksia on järjestetty vuodesta 2002.

Rugbyssa palloa saa syöttää vain taaksepäin tai suoraan sivulle, joten kentän päässä olevalle maaliviivalle edetään juoksemalla palloa kantaen. Vastustaja puolustautuu taklaamalla pallollista pelaajaa. Snow Rugbyssa pelit pelataan vartin pikapeleinä normaalia rugbykenttää pienemmällä kentällä.

Snow Rugbylla on katsojille erilaista annettavaa, kun tavallisessa rugbyssa, sillä lumi alustana hidastaa pelaajia ja palelevat sormet vaikuttavat pallonkäsittelyyn. Pelistä tulee yksinkertaisempaa, mutta sitäkin fyysisempää.

Tapahtuman kapellimestari Saara Ilmonen kertoo odottavansa turnauspäivältä erityisesti hauskanpitoa ja hyviä pelejä.

– Tällaiset tapahtumat ovat iso osa rugbykulttuuria ja rugbyn arvoja, joihin kuuluu keskeisenä lajista nauttiminen. Vaikka pelataankin voitosta, ei sitä tehdä turhan tosissaan. Joukkueet ovat Laajavuoren turnauksessa pitämässä hauskaa.

Turnauksen leikkimielinen luonne näkyy myös pelaajien pukeutumisvalinnoissa. Kentillä on toisensa kohdannut vuosien mittaan väkeä Karhukoplasta prinsessoihin sekä eläinhahmoja mäyrästä yksisarvisiin.

Uusimmat

Neljät messut kerralla Jyväskylässä 27.–28. huhtikuuta

Jonna Mäkinen kisaa pääsiäisenä Miss Hot Rod 2019 -tittelistä – Jyväskyläläiskaunotar aikoo hurmata tuomariston olemalla "näyttävä ja seksikäs"

Kun kenestäkään ei enää tehdä luuseria – koulukiusattu tuo oman kokemuksensa nuorille

Riemun kiljahduksia ja karvaita pettymyksiä

Kolumni: Vakava pila

Juopunut mies ei päässyt ravintolaan, kävi kiinni järjestyksenvalvojaan

"Miehiltä kehuja, naiset ovat hiljaa"

Jyväskyläläisen rytmimusiikin veteraanibändi muistelee kahta viime vuonna poisnukkunutta perustajajäsentään kiirastorstaina – ovella ei kannata vilauttaa OAJ:n jäsenkorttia

Nautiskelijoiden messut tekevät paluun Jyväskylään

Jyväskyläläisen kaunottaren kroppa älyttömän kovalla koetuksella – tuloksena Fitness Cover Girl -kisan voitto