Miten ajattelit viettää seitsemänkymppisiäsi? Ystävykset suuntaavat Suomipop-festivaaliin, jos se vain järjestetään 2050-luvulla

Vaikka laukaalainen Jenni Tahvonen ei ole ahkera festareilla kävijä, Suomipop-festivaali täytyy kokea tulevana viikonloppuna Jyväskylässä. Hän muistelee, että tuleva festivaali olisi viides kerta peräkkäin.

– Meidän naisporukan määrä on vaihdellut vuosittain. Enimmillään meitä on ollut neljä tai viisi, tänä vuonna meitä lähtee kolme.

Tahvonen kuuntelee enimmäkseen suomalaista popmusiikkia, joten festivaali on luonnollinen valinta. Myös festivaalin läheinen sijainti miellyttää laukaalaista.

– Ei tarvitse nukkua missään teltassa, Tahvonen nauraa.

Yksi suurimpia syitä lähteä Suomipop-festivaaleille on Tahvosen suosikkiartisti Kaija Koo, joka esiintyy lauantaina.

– Kaija Koo on vain niin hyvä. Hän on jotenkin oma itsensä, rento persoona. Hänet voisi kutsua kylään milloin tahansa, Tahvonen toteaa.

Artistin kappaleita Tahvonen kuvailee ”voimabiiseiksi”, jotka elävät oman elämän mukana, oli elämässä sitten iloisia tai surullisia hetkiä. Kaija Koon keikoilla laitetaan Tahvosen mukaan ”korkkarit kattoon”, kuten Supernaiset-kappaleessa kehotetaan.

Onko Tahvonen koskaan tavannut lempiartistiaan kasvotusten?

– Kerran Peurungan pihalla hän käveli meitä vastaan. Hän ei ollut juttutuulella, vaan sanoi, että ”ystävät rakkaat, jatkakaa matkaa”. Ja me jatkoimme kiltisti matkaa, Tahvonen hekottelee ja toivoo, että voisi vielä joskus jutella lempiartistinsa kanssa.

Tahvosen ystäväpiirissä on muitakin Kaija Koon faneja. Tahvonen harmittelee, ettei yksi heistä ole tänä vuonna lähdössä Suomipop-festivaalille ystäviensä suostutteluista huolimatta.

– Terveisiä vain Tanjalle, että vielä ehtii mukaan, Tahvonen huikkaa ja toivoo, että lippuja on myynnissä vielä tällä viikolla.

Naisporukalla on tavoitteena vaalia yhteistä Suomipop-festivaaliperinnettä. Tulevaisuuden suunnitelmat ulottuvat jopa vuosikymmenten päähän.

– Tavoitteena on käydä Suomipop-festareilla vielä yli 70-vuotiaina, koska sen ikäiset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Vielä lisäksi

Miten yleensä rentoudut kesällä?

Rentoudun lasten kanssa touhuten. Käymme esimerkiksi uimassa ja vierailemme puistoissa. Kangaslammella on paitsi leikkipuisto myös parkour-puisto ja aikuisille suunnattu kuntoilualue. Sellaiset ovat mahtavia.

Miten festareille kannattaa varustautua?

Ainakin kertakäyttöinen sadetakki kannattaa ottaa mukaan (nauraa). Myös vesipullo, aurinkorasva ja rakkolaastarit ovat käteviä. Meillä on ollut mukana myös pientä evästä, kuten pähkinöitä.

Mikä on kaikista mieleenpainuvin festarimuistosi?

Olin ystäväni kanssa Laukaan Satama Festivaleissa, ja pääsimme jopa eturiviin kuuntelemaan Elastisen keikkaa. Tungos oli kuitenkin niin kova, että jouduimme siirtymään takavasemmalle. Siitä jäi kuitenkin hyvä muisto.

Osaako festarikansa käyttäytyä hyvin?

Olen kyllä lukenut, että joillain festareilla on ollut ahdistelua ja muuta, mutta itsellä on ollut vain tosi hyviä kokemuksia festarivieraista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kauppakeskuksilta valituskirje feissarilaumoista ydinkeskustassa – Feissarikin myöntää, ettei toiminta saa kääntyä itseään vastaan

Perjantain jazzklubilla ollaan swing-aikakauden tunnelmissa

Yksi lakimuutos ei riitä lopettamaan pikavippien haittoja

Kolumni: Omituisia asioita

Stand up -koomikko Anders Helenius poistui Levillä keikalta haulikkomiestä peläten

Lompakkoaan etsinyt mies sai nyrkistä kasvoihinsa

Mentorit, teitä tarvitaan Jyväskylässä – äideille etsitään uraneuvojia, jotka auttavat etsimään uutta suuntaa

Jyväskylään avattiin Suomen toinen Barot's-pikaruokaravintola

Suomipop-festareilla esiintyvä Kolmas Nainen: "Teemme tätä kuin viimeistä päivää"

Miten ajattelit viettää seitsemänkymppisiäsi? Ystävykset suuntaavat Suomipop-festivaaliin, jos se vain järjestetään 2050-luvulla