Miten haluaisit edistää pyöräilyä Jyväskylässä?

Jyväskylän kaupunki kysyy kuntalaisten ajatuksia pyöräilyn edistämisestä Jyväskylässä.

Kyselyyn on aikaa vastata 7.4. asti, ja kaupunki arpoo vastaajien kesken elokuvalippuja sekä saldoa Linkin matkakorttiin. Elokuvaliput ovat voimassa puoli vuotta.

Muun muassa katusuunnittelun kannalta on tärkeää tietää, miten asukkaat kokevat pyöräilyratkaisut ja millaisia ratkaisuja he ovat valmiita käyttämään.

– Asukkaiden joukosta löytyy varmasti eritasoisia pyöräilijöitä. Osalle pyöräily autoliikenteen seassa voi olla hyvinkin luonnollista. Osa saattaa suosia mieluummin autoliikenteestä eristettyä pyöräilyväylää, opinnäytetyötään työstävä Ilkka Toppila arvioi.

Vastauksia kaivataan sekä paljon että vähän pyöräileviltä kuntalaisilta.

Kyselyyn pääset vastaamaan täältä.

Jyväskylän kaupunki laati vuonna 2015 pyöräilyn edistämisohjelman. Osa edistämistoimenpiteistä on jo laitettu käytäntöön. Muun muassa Ritopohjantien pohjoisbaanan toisen vaiheen rakentaminen alkaa tänä keväänä ja Kankaan baanan suunnittelu Kankaan asuinalueelta Seppälään on käynnistynyt.

Lisäksi Yrjönkadusta on edistämisohjelmassa esitetty pyöräkatua. Kokonaisuuden ensimmäinen osa välillä Vapaudenkatu–Ilmarisenkatu toteutetaan jo tulevana kesänä.

Pyöräkaistoja ja taskuja on toteutettu jo muun muassa Harjukadulle, Väinönkadulle ja Sepänkadulle. Yliopistonkadulla pyöräilyä edistetään sallimalla pyöräily yksisuuntaisena kadun molemmilla puolin. Ensimmäinen osa Yliopiston saneerauksesta valmistui viime syksynä ja toinen vaihe aloitetaan tänä keväänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kerro, miten sinua on juksattu aprillipäivänä

Kun se on nyt hän

63 vuotta keilojen kolinaa: jyväskyläläinen Seppo Paukku, 85, keilaa 177 pisteen keskiarvolla

Kun ohjattu liikunta ja kuntosalit ovat tauolla, on syytä suunnata ulos – katso vinkit kuvasarjasta

Litku Klemetti: ”Jotain tässä pitää tehdä" – Paikalliset muusikot miettivät, miten selviävät taloudellisesti lähikuukausina

Jyväskyläläinen Eveliina, 27, sai vertaistuesta voimaa endometrioosin kanssa kipuiluun

Monipolvinen työhistoria – niin voinee kaiketi sanoa

Yrittäjät tarvitsevat apua

Poliisi kaipaa havaintoja kahdesta Palokan autopalosta

Miten haluaisit edistää pyöräilyä Jyväskylässä?