Neljät messut kerralla Jyväskylässä 27.–28. huhtikuuta

Ympäristöteemat lyövät itseään läpi myös kaupallisissa tapahtumissa.

Jyväskylässä koetaan neljän tapahtuman kokonaisuus Paviljongissa 27.–28. huhtikuuta. Hynttyyt lyövät yhteen retkeily, Wemmi, metsäala sekä Järvipäivät. Ohjelmaa, palveluita ja tuotteita on tarjolla niin metsänomistajille, luonnosta ja retkeilystä nauttiville kuin myös ruuasta ja käsitöistä kiinnostuneille. Uusin tapahtuma, Järvipäivät, korostaa puhtaiden vesien merkitystä niin vapaa-ajan viettäjille kuin elinkeinoelämällekin.

Retkelle-messut tuo yhteen luontomatkailusta ja retkeilystä kiinnostuneet. Retkelle-messujen tavoitteena on innostaa ihmisiä retkeilemään ja ottamaan ensimmäisen askeleensa kohti luontoa. Messujen ohjelma-alueella, Nuotiopiirissä, on ohjelmaa muun muassa retkeilykohteista, perheretkeilystä ja vastuullisesta matkailusta.

Wemmi-kevätmarkkinoilla tärkeässä roolissa ovat kotimaiset tuotteet, niin luomu- ja lähiruoka kuin pienyrittäjien kädentaitotuotteetkin. Tänä vuonna myyjiä on yli 150. Käsityökortteli on tänä vuonna suurempi kuin koskaan Wemmi-markkinoilla.

Metsämme 2019 -messu- ja koulutustapahtuma on suunnattu metsästä ja metsänomistamisesta kiinnostuneille. Messuilla käsitellään muun muassa metsän hoitoa, puukauppaa sekä metsätilojen kauppojen ja sukupolvenvaihdoksien kiemuroita. Molempina messupäivinä järjestetään paneelikeskustelu. Lauantain aiheena on Oletko sinä ihmetellyt, kuka metsistämme oikein päättää? ja sunnuntain Mitä uutta tuottoa metsä voi antaa?

Järvipäivät kokoaa yhteiseen keskusteluun päättäjät, viranomaiset, kansalaiset ja yritysten edustajat. Järvipäivät-tapahtuman tavoitteena on lisätä järviluonnon arvostusta. Tapahtumassa pureudutaan puhtaiden vesistöjemme merkitykseen niin kalastukselle, virkistykselle ja matkailulle kuin elinkeinoelämälle. Järvipäivät avataan lauantaina paneelikeskustelulla. Järvipäivillä esitellään myös Suomen luonnonsuojeluliiton vesistölähettilästoimintaa ja tutustutaan ProPäijänne ry:n toimintaan. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua Tourujoen kunnostamisprojektiin, joka on käynnistymässä lähivuosina.

Tapahtumat ovat auki lauantaina kello 10–17 ja sunnuntaina kello 10–16. Yleisöllä on Paviljonkiin vapaa pääsy.

Uusimmat

Uutta trendilajia esittellään maanantaina Tikkakoskella: "Nimestään huolimatta ei ole pakko koko ajan..."

Jyväskylän viikonlopun keikoissa runsaasti paikallista väriä: vaihtoehtoja hip hopista thrash metalin kautta suomigrungeen – katso musiikkivideot esiintyjiltä

Anssi Tikanmäen Orkesteri kajauttaa Riihivuoren laelta – tässä tulevan viikon elävä musiikki Jyväskylän seudulta

Tarkista taskusi: Jyväskylässä pelatun vakion jättipotti edelleen lunastamatta – kohta raha menee muille

Summer Jazz Clubin kesäkausi käyntiin torstaina – Popparissa tarjolla harvinaista herkkua

Peruukilla tyyli muuttuu hetkessä radikaalisti – Sonja Brandtilla on välillä kuiturastat, välillä violetti peruukki

Katujen korjausvelka hyvin hallinnassa

Kolumni: Pelon aikakausi

Jyväskyläläinen Konstaog kannustaa uskomaan hyvään, räppäri julkaisee ensi kuussa ensimmäisen levynsä

Humalainen mies yritti kääntää autoa, mutta päätyi ojaan