Pahasti loukkaantunut rata-autoilija: "Nyt pelottaa, kun kyytiin istuu missejä"

Jonne Rautjärvi palaa toukokuussa radalle viimekesäisen selkärankavamman jälkeen.

Jyväskyläläinen, BMW Xtreme Cup -sarjassa kisaava rata-autoilija Jonne Rautjärvi koki viime kesänä kovia ja karvaan pettymyksen kesken jääneestä kaudesta. Mutta tosiasia on, että ulosajossa selkärankaan kohdistunut murtuma olisi voinut tehdä pahempaakin jälkeä.

Nyt nuori kuljettaja valmistautuu täyttä häkää uuteen kauteen eikä anna viime kauden haamujen vaikuttaa keskittymiseen.

Kausi alkaa toukokuussa Latvian Riiassa Bikerniekin kilparadalla DeWalt Grand Prix -osakilpailulla. Rautjärveä ei omien sanojensa mukaan jännitä asettua takaisin Bemarin ratin taakse.

– Ei se jännitä, kun omaa niin pitkän historian vauhdista ja vaarallisista tilanteista. Tärkeintä on luottaa omaan ajoon. Luokkamme auton turvallisuus on niin hyvin rakennettu, että vastaavat vakavat loukkaantumiset ovat erittäin harvinaisia.

Fyysisyyden parantaminen on ollut Rautjärven kohdalla keskeistä, kun on palauduttu kovasta tällistä´.

– Onneksi on mahtavia yhteistyökumppaneita. LeWell Oy on ollut mukana auttamassa fyysisen kunnon vahvistumisessa ja oma valmentajani Niina Lappalainen on saanut minusta enemmän irti kuin olisin uskonutkaan, Rautjärvi sanoo.

Vaikka katseet on suunnattu tulevan kesän kilpailuihin, mukaan mahtuu myös kevyempää ajamista. Kesäkuussa Rautjärvi pääse kyydittämään koko Miss Jyväskylä 2018 -kolmikkoa Ahveniston moottoriradalla.

– Hauskaa se tulee olemaan. Saa nähdä, onko vaikeampaa keskittyä kilpailuissa kuin silloin, kun kaunis nainen istahtaa etupenkille, Jonne Rautjärvi sanoo.

Keskittymisessä auttanee se, että Rautjärvi seurustelee vuoden 2017 Miss Jyväskylän Kiia Pitkäsen kanssa.

Uusimmat

"Tikkakosken mannekiini" kerää katseita Instassa

Tiesitkö nämä asiat opaskoirasta?

Neljät messut kerralla Jyväskylässä 27.–28. huhtikuuta

Jonna Mäkinen kisaa pääsiäisenä Miss Hot Rod 2019 -tittelistä – Jyväskyläläiskaunotar aikoo hurmata tuomariston olemalla "näyttävä ja seksikäs"

Kun kenestäkään ei enää tehdä luuseria – koulukiusattu tuo oman kokemuksensa nuorille

Riemun kiljahduksia ja karvaita pettymyksiä

Kolumni: Vakava pila

Juopunut mies ei päässyt ravintolaan, kävi kiinni järjestyksenvalvojaan

"Miehiltä kehuja, naiset ovat hiljaa"

Jyväskyläläisen rytmimusiikin veteraanibändi muistelee kahta viime vuonna poisnukkunutta perustajajäsentään kiirastorstaina – ovella ei kannata vilauttaa OAJ:n jäsenkorttia