Pelimannitalolla kansanmusiikkiyhtye, jonka nimi on todella nokkela

Lapua-Uusi-Guinea sekoittaa kansanmusiikkiin jazzia, poppia sekä muita musiikkikulttuurin mansikoita.

Sunnuntaina 13. tammikuuta Palokan Pelimannitalolla Jyväskylässä esiintyy kansanmusiikkiyhtye Lapua-Uusi-Guinea, joka sekoittaa ennakkoluulottomasti kansanmusiikin sävelkieleen vaikutteita niin jazzista, popista kuin maailman musiikkikulttuurien ääniaalloilta. Mukana säilyy kuitenkin pelimannimusiikille luonteenomainen ja tunnistettava kaiho, kauneus ja tanssimisen riemu.

Musiikki on syntynyt yhtyeen pianisti-solisti-säveltäjä Santeri Kaipiaisen kynästä. Bändissä soi pianon lisäksi kaksi viulua, kontrabasso ja kitara. Neljä viidesosaa bändin jäsenistä on opiskellut Jyväskylässä.

Lapua-Uusi-Guinea perustettiin viime keväänä ja se soitti ensikeikkansa kesällä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

Palokan Pelimannitalolla konsertoivassa Lapua-Uusi-Guineassa soittaa Kaipiaisen lisäksi Maija Holopainen, Oona Yliperttula, Saija Hostikka ja Jere Mäntykangas. Jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Maria Reikko & Best Case Scenario Band, Odd Brew, Kostajan Kaipuu, Lydian kadonneet laulut, Temppeli, Ostrobothnian Folk Orchestra, Huutarha ja Torviserafit.

Konsertti on maksullinen.

Uusimmat

Neljät messut kerralla Jyväskylässä 27.–28. huhtikuuta

Jonna Mäkinen kisaa pääsiäisenä Miss Hot Rod 2019 -tittelistä – Jyväskyläläiskaunotar aikoo hurmata tuomariston olemalla "näyttävä ja seksikäs"

Kun kenestäkään ei enää tehdä luuseria – koulukiusattu tuo oman kokemuksensa nuorille

Riemun kiljahduksia ja karvaita pettymyksiä

Kolumni: Vakava pila

Juopunut mies ei päässyt ravintolaan, kävi kiinni järjestyksenvalvojaan

"Miehiltä kehuja, naiset ovat hiljaa"

Jyväskyläläisen rytmimusiikin veteraanibändi muistelee kahta viime vuonna poisnukkunutta perustajajäsentään kiirastorstaina – ovella ei kannata vilauttaa OAJ:n jäsenkorttia

Nautiskelijoiden messut tekevät paluun Jyväskylään

Jyväskyläläisen kaunottaren kroppa älyttömän kovalla koetuksella – tuloksena Fitness Cover Girl -kisan voitto