Pelottavan kaunis halloween-meikki – toinen puoli on viehättävä nainen, mutta alta paljastuu "kuolema"

Puvustaja, maskeeraaja Anniina Saari loihtii kauniin ja kammottavan halloween-meikin inspiraationaan skandinaavisen mytologian alamaailmaa hallitseva jumalatar Hel. Mallina toimii Suvi Liukkonen.

– Teen pulled skin -tyylisen maskin, jossa on ideana se, että iho revitään pois ja sieltä alta paljastuu jotain. Tämän meikin toinen puoli on kaunis nainen, ja sieltä paljastuu alta luuranko eli kuolema, Saari kertoo.

– Pulled skin -meikissä voisi käyttää esimerkiksi lateksia kuorittavana ihona, mutta tällä kertaa maalaan kaiken, eli käytän kasvovärejä ja luomivärejä. Tästähän voi tehdä oman version, miten iho revitään ja mistä suunnasta, hän jatkaa.

Saari käyttää usein meikkeihinsä sekä puuterimaisia luomivärejä että maalattavia, veden kanssa käytettäviä kasvovärejä. Jos tehostemeikistä haluaa pysyvän, pohjustus on tärkeää, muistuttaa Saari.

– Laitan aina pohjalle meikkivoiteen ja puuteria. Värillä tai laadulla ei ole niin väliä, kun päälle tulee tehostemeikki, mutta se tasoittaa ihoa ja muu meikki on hyvä tehdä sen päälle, hän sanoo.

– Aloitan yleensä meikin luonnostelun ruskealla luomivärillä, sillä se on helppo pyyhkiä pois. Siinä saa myös heti vähän käsitystä, miltä meikki tulee näyttämään.

Saari kehottaa myös alkajaisiksi pohtimaan, mihin kasvojen osiin halutaan varjoja, mitä taas korostetaan valolla. Pienissäkin yksityiskohdissa, kuten pääkallon hampaissa, valot ja varjostukset luovat pinnasta aidon näköisen.

– Esimerkiksi jos tehostemeikissä tehdään silmä eri kohtaan, kuin missä se oikeasti on, pitää miettiä, mihin kohtiin valot ja varjot tulevat luonnollisesti suhteessa meikattavaan silmään, hän opastaa.

Eri sävyjä ja värejä kannattaa käyttää rohkeasti, jotta saadaan aikaan elävän näköistä pintaa.

– Ihan perus silmämeikissäkin käyttäisin minimissään kolmea eri sävyä. Tässä pääkallossa käytän mustissa osissa päällekkäin sekä vesiväriä että luomiväriä, niin mustasta tulee todella mustaa.

Halloween-meikkiä tehdessä pärjää vaikka edullisella maalaussivellinsetillä, jos käyttää maalattavia kasvovärejä.

– Meikkaus on toki välinelaji, ja meikkisiveltimissä on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta maalattavilla väreillä pääsee tosi pitkälle ihan perus vesivärisiveltimien kanssa, Saari sanoo.

Juuri nyt jumalattaret toimivat Saaren inspiraationa meikkeihin. Hänellä on ollut perinteenä lokakuussa tehdä joka päivä yksi meikki tietyn teeman ympärille ja kuvata meikit Instagramiin.

Tämän vuoden teemana hänellä onkin eri aikojen ja mytologioiden jumalattaret.

Tällä hetkellä Anniina Saari työskentelee Jyväskylän kaupunginteatterilla puvustajana ja maskeeraajana. Hän on ollut mukana monissa muissakin teattereissa ja tehnyt puvustuksia ja maskeerauksia esimerkiksi musiikkivideoihin ja elokuviin sekä ehtinyt työskennellä mallina ja headbookerina mallitoimistossa.

Saari on itseoppinut ja pitää sitä yhtenä vahvuuksistaan.

– Minulla ei ole meikki-hiusalalle muodollista koulutusta, joten minulla ei ole myöskään tiukkoja sääntöjä. Esimerkiksi monet ammattimeikkaajat meikkaavat vain oikealta puolelta, jos ovat oikeakätisiä. En ole itse ymmärtänyt, miksi pitäisi tehdä niin. Meikkaan siltä puolelta, mistä näen parhaiten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mies ajoi humalassa kaksi alaikäistä lasta kyydissä

Arttu Wiskarin elämänmakuiset hitit soivat Himoksella

Antti Ketonen Jyväskylässä joulukiertueella: "Mahtavaa päästä esiintymään NollaKakkosten kanssa"

Jyväskylän yläkaupunki sai kioskin, joka nostaa alakulttuuria ylös – esille pääsevät vähemmän tunnetut artistit

Suomipunkin legenda Maukka Perusjätkä ja kuuluisa Partner-moottorisaha esiintyvät Jyväskylässä

Nyt se on varmaa: Rock In The City -festivaali tulee Jyväskylään myös ensi vuonna

”Saatoin ajaa yölläkin taksilla huoltoasemien väliä ja pelasin” – Joonas Tenkanen pelasi kaikki rahansa ja melkein elämänsäkin

Poliisi valvoo tehostetusti viikonloppujen pikkujoululiikennettä

Livemusiikissa on tarjolla uudempia tulokkaita ja tutumpia valintoja – katso lista lähipäivien keikoista

Jyväskyläläismalli Erika Helin sai käteensä Portugalin Playboyn kuvineen: ”Niin jännitti, että mahanpohjasta otti”