Pub Juoma on lähiöpubi, jossa kuultiin ensimmäisen vuoden aikana 139 keikkaa, kaikki vieläpä ilmaiseksi

Petri Rastas katseli ennen ravintoloita muusikkona esiintymislavan puolelta ja näki, miten keikkapaikkojen määrä väheni kymmenen viime vuoden aikana.

Nyt hän kulkee ravintolayrittäjänä vastavirtaan: huhtikuun lopussa yksivuotissynttäreitään juhlineessa Pub Juomassa oli ensimmäisen vuoden aikana 139 keikkaa – eli suunnilleen sama määrä kuin Tanssisali Lutakossa vuodessa.

Rastas vaihtoi ravintola-alalle kolme vuotta sitten, kun hän osti Jyväskylän Keljonkankaalta Ravintola Sherwoodin.

Siellä Rastas ei kuitenkaan pystynyt toteuttamaan ideoitaan, ja vuosi sitten hän avasi Hippoksen nurkille Rautpohjankadun ja Keskussairaalantien risteykseen Pub Juoman.

– Täällä on enemmän tilaa ja asiakaspaikkoja sekä esiintymislava. Täällä live-hommaa voi toteuttaa eri mittakaavassa, Rastas kertoo Juomassa, jossa hän työskentelee suurimman osan ajasta.

Kahdessa ravintolassa on se etu, että toisinaan kauempaa tulevat artistit esiintyvät peräkkäisinä iltoina Juomassa ja Sherwoodissa, koska yksittäinen pistokeikka Jyväskylään ei välttämättä olisi kannattava.

Juomassa on elävää musiikkia pääasiassa keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Genrerajoituksia ei ole, vaan ravintolassa on kuultu musiikkia gospelista metalliin. Keikat ovat aina ilmaisia riippumatta siitä, onko esiintymässä paikallinen nouseva artisti vai Kauko Röyhkän kaltainen tunnetumpi nimi.

– Sitä asiakkaat ovat ihmetelleet. Aina kun joku nimekkäämpi artisti on tulossa keikalle, niin sinä päivänä puhelin soi ja Facebookin chatissa kysellään, mistä voi ostaa lippuja ja paljon ne maksavat. Työtä pitää tehdä, jotta ihmiset oppivat, että pubiin on oikeasti vapaa pääsy, Rastas sanoo.

Artistitkin ovat oppineet tuntemaan uuden elävän musiikin paikan. Rastas muistelee lämmöllä sitä, kun Muska soitti hänelle ja kysyi, pääsisikö esiintymään Juomaan.

Konsepti on toiminut toistaiseksi hyvin, eikä Rastas aio pitää elävässä musiikissa taukoa kesälläkään. Keikkakalenterissa on kiinnityksiä jo ensi jouluun asti.

– Lisää vettä kiukaalle, Rastas naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Eino Grön juhlistaa 80 ikävuottaan Kaupunginteatterissa

Plus-kokoisten naisten mallitoiminta räväkästi liikkeelle Jyväskylässä

Miss Suomi -kisojen Sunneva Kantola tähdittää lauantain Jyväskylä Bridal Fair -tapahtumaa

Jyväskyläläinen Cindy Sun palasi juuri Englannista kuvausmatkalta: “Jälleen kohdalleni sattui FakeTaxi”

Onko suosikkisi enemmän Pikku G vai Pepe Willberg? – Keikkalistassa on mistä valita

Helmikuussa tanssitaan jälleen häitä – Könkkölän tila on palautumassa kaupunkilaisten käyttöön entistä ehompana

Kolumni: Maailma, joka ei vastaa ihanteitamme

Valtapelin uhreja vai ihan jotain muuta?

Tapio Suomisen elämäkerran kirjoittaminen imaisi Lasse Lindqvistin mukaansa – esikoiskirjailijalta meni oma parisuhde alta

Ruoanlaitto sytytti tulipalon – palovaroitin oli katossa, mutta paristo puuttui