Pub Juoma on lähiöpubi, jossa kuultiin ensimmäisen vuoden aikana 139 keikkaa, kaikki vieläpä ilmaiseksi

Petri Rastas katseli ennen ravintoloita muusikkona esiintymislavan puolelta ja näki, miten keikkapaikkojen määrä väheni kymmenen viime vuoden aikana.

Nyt hän kulkee ravintolayrittäjänä vastavirtaan: huhtikuun lopussa yksivuotissynttäreitään juhlineessa Pub Juomassa oli ensimmäisen vuoden aikana 139 keikkaa – eli suunnilleen sama määrä kuin Tanssisali Lutakossa vuodessa.

Rastas vaihtoi ravintola-alalle kolme vuotta sitten, kun hän osti Jyväskylän Keljonkankaalta Ravintola Sherwoodin.

Siellä Rastas ei kuitenkaan pystynyt toteuttamaan ideoitaan, ja vuosi sitten hän avasi Hippoksen nurkille Rautpohjankadun ja Keskussairaalantien risteykseen Pub Juoman.

– Täällä on enemmän tilaa ja asiakaspaikkoja sekä esiintymislava. Täällä live-hommaa voi toteuttaa eri mittakaavassa, Rastas kertoo Juomassa, jossa hän työskentelee suurimman osan ajasta.

Kahdessa ravintolassa on se etu, että toisinaan kauempaa tulevat artistit esiintyvät peräkkäisinä iltoina Juomassa ja Sherwoodissa, koska yksittäinen pistokeikka Jyväskylään ei välttämättä olisi kannattava.

Juomassa on elävää musiikkia pääasiassa keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Genrerajoituksia ei ole, vaan ravintolassa on kuultu musiikkia gospelista metalliin. Keikat ovat aina ilmaisia riippumatta siitä, onko esiintymässä paikallinen nouseva artisti vai Kauko Röyhkän kaltainen tunnetumpi nimi.

– Sitä asiakkaat ovat ihmetelleet. Aina kun joku nimekkäämpi artisti on tulossa keikalle, niin sinä päivänä puhelin soi ja Facebookin chatissa kysellään, mistä voi ostaa lippuja ja paljon ne maksavat. Työtä pitää tehdä, jotta ihmiset oppivat, että pubiin on oikeasti vapaa pääsy, Rastas sanoo.

Artistitkin ovat oppineet tuntemaan uuden elävän musiikin paikan. Rastas muistelee lämmöllä sitä, kun Muska soitti hänelle ja kysyi, pääsisikö esiintymään Juomaan.

Konsepti on toiminut toistaiseksi hyvin, eikä Rastas aio pitää elävässä musiikissa taukoa kesälläkään. Keikkakalenterissa on kiinnityksiä jo ensi jouluun asti.

– Lisää vettä kiukaalle, Rastas naurahtaa.

Uusimmat

Humalainen mies yritti kääntää autoa, mutta päätyi ojaan

Keskisuomalainen CatCat-duo tekee uutta tulemista – Bye Bye Baby -kappaleesta mahdollinen kesähitti

Onko hän seuraava jyväskyläläinen missikaunotar?

Usko tai älä: Tämä pian 70-vuotias laulaja tekee syksyllä ensimmäisen konserttikiertueensa, Jyväskylässä lokakuussa

Venäläismies ajoi rekka-autolla humalassa keskellä päivää

Veikkaus tarjoaa maanantaina Jyväskylässä kakkukahvit tuoreen lottomiljonäärin kunniaksi

Yläkaupungin Yössä tänä vuonna aiempaa kovempi kattaus – Katso tästä paikkakohtaiset tapahtumat

Yläkaupungin Yö ”rokkivuosi-iässä” – Festivaali täyttää 27 vuotta, mistä tuli tapahtuman tämän vuoden teema

Bikini fitnessissä seksikäs lavalook on vain kovalla työllä tehdyn kakun kuorrutus

Jaksatko vielä innostua tämän miehen esiintymisestä, 12 vuotta ensimmäisen jäähyväiskiertueen jälkeen? Hitit soivat joulukuussa Jyväskylässä