Rakennekynnet ovat kuin pieniä taideteoksia – tekemiseen menee helposti neljäkin tuntia

– Kun aloin tekemään kynsiä leipätyökseni, tehtiin paljon rakennekynsiä ja niiden huoltoja. Nykyään tehdään paljon geelilakkauksia, luonnollisen kynnen vahvistuksia, manikyyrejä ja hoidetaan muutenkin käsiä, vuodesta 2001 kynsialan yrittäjänä toiminut jyväskyläläinen Laura Makkonen kuvaa.

L-Salongin toimitusjohtaja Makkonen sanoo, että kynnet ovat nykyään asuste samalla tavalla kuin esimerkiksi laukku tai huivi.

Yksi asiakasryhmä on naiset, jotka haluavat, että kynnet ovat siistit ja luonnollisen näköiset.

– Ihmisen elekielestä huomaa helposti, jos kädet on hoidettu hyvin. Käsiä ei piilotella, ja esimerkiksi virastossa jotain kohtaa paperissa ei näytetä kynällä, vaan kädellä. Kun miettii, niin kädet ovat esillä koko ajan. Se korostuu esimerkiksi juhlissa, vaikkapa häissä, jossa morsian kantaa hääkimppua.

Makkosella on näyttävät rakennekynnet, jotka hänellä on ollut jo kymmenen vuotta. Hän sanoo, ettei laittaisi sellaisia asiakkaalle ensimmäisellä kerralla, jos tällä ei ole kokemusta pitkistä kynsistä.

– Rakennekynnet tulevat siinä vaiheessa kyseeseen, kun asiakas haluaa kynsiin pituutta tai muoto on erikoisempi. Rakennekynsissä rakennan asiakkaalle pituudet ja muodot, ja oma kynsi kasvaa alla. Rakennekynnet ovat usein kuin pieniä taideteoksia.

– Minun kynsieni teossa saattaa mennä neljäkin tuntia, kun ne tehdään kerros kerrokselta. Eniten teemme kuitenkin klassisia kynsiä, joihin voidaan laittaa pieniä lisukkeita. Lyhyestä kynnestäkin saa hyvin näyttävän.

Makkonen kertoo, että osa asiakkaista tietää tarkkaan, millaiset kynnet he haluavat, ja osa antaa tekijöille vapaat kädet. Silloin saa Makkosen mukaan tekijäkin käyttää vapaasti omaa taiteellisuuttaan ja luovuuttaan.

Makkonen kertoo, että hänen työstään tekee mielenkiintoista sekin, että hän tapaa asiakkaan kuukauden välein, koska kynnet pitää huoltaa säännöllisesti.

– Siinä tulee puhuttua muustakin kuin säästä, kun istutaan kaksi tuntia vastakkain. Asiakkaista tulee hyvinkin läheisiä tämän vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Helmikuussa tanssitaan jälleen häitä – Könkkölän tila on palautumassa kaupunkilaisten käyttöön entistä ehompana

Kolumni: Maailma, joka ei vastaa ihanteitamme

Valtapelin uhreja vai ihan jotain muuta?

Tapio Suomisen elämäkerran kirjoittaminen imaisi Lasse Lindqvistin mukaansa – esikoiskirjailijalta meni oma parisuhde alta

Ruoanlaitto sytytti tulipalon – palovaroitin oli katossa, mutta paristo puuttui

Nuori asunnoton yöpyy kaverin sohvalla – Asunnottomien yössä torstaina tarjolla hernekeittoa, makkaranpaistoa ja yökirkko

Nea Maininki on ratababe – Radalle.com hakee “kauniita tyttöjä upeiden autojen seuraan”

Riihivuoreen tulee uusi sompahissi – rinteet on jo niitetty ja laskettelukautta valmistellaan hyvää vauhtia

Seiska: Jyväskyläläismissi Erika Helin viihtyy nakuna – Katso tuoreet rantakuvat!

Semmarit lähtee marraskuussa 30-vuotisjuhlakiertueelle, uutta levyäkin pukkaa