Runotulet palavat Seminaarinmäellä

Loppiaisena voi tehdä kulttuurisen iltakävelyn Jyväskylän keskustassa.

Runotulet syttyvät loppiaisena 6. tammikuuta Jyväskylän Moirislammella, kun Jyväskylän vapaaehtoiset ympäristöluotsit järjestävät jo perinteeksi muodostuneen Runotulet-tapahtuman kello 18–19.30. Tällä kertaa paikkana on Moirislampi Seminaarinmäen kupeessa, Voionmaankadun ja Pitkäkadun kulmauksessa, Suomalaisen musiikkikampuksen rakennuksen takana (Pitkäkatu 18-22).

Opastus tapahtumaan on järjestetty Voionmaankadun puolelta.

Runollista iltakävelyä valaisevat erilaiset lyhdyt, ulkotulet ja kynttilät sekä ympäristöluotsien askartelemat miniteltat. Tunnelmallisen polun varrelta löytyvät luonto- ja ympäristöaiheiset runot ovat tänäkin vuonna ympäristöluotsien omaa tuotantoa ja Runotulilla kävijät saavat mukaansa pienen yllätyksen.

Tapahtuman järjestelyihin osallistuvat vapaaehtoiset ovat luonto- ja ympäristöasioista kiinnostuneita ympäristöluotseja. Ympäristöluotsit eivät ole varsinaisesti oppaita vaan kanssakulkijoita ja vertaisihmettelijöitä ja luotsitoiminnan kautta heitä voi pyytää kaveriksi vaikkapa kävelylenkille lähiluontoon tai tutustumaan johonkin Jyväskylän monista luontopoluista.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Uusimmat

Oluen tilaamisesta tullut riita johti nyrkiniskuun

Lutakossa ja Kivistön työväentalolla ovipumppu on kovilla – katso viikon keikat ja muut musiikkitapahtumat Jyväskylässä

Ensiesitys: Toivo Susi ja #74100-yhtye kuvasi musiikkivideon Euroopan syvimmässä kaivoksessa – "Kun pään päällä on lähes 1500 metriä maata, tulee todella pieni olo"

Moniin maihin tarvitaan rokotteet, jotka saattavat maksaa enemmän kuin lentoliput

Lohikosken mystiset kontit olivat lähdössä Afrikkaan – sitten loppuivat rahat

Pitäisikö olla huolissaan?

Bändi­kilpailujen nousu ja tuho – saako kisoista väärän kuvan musiikkimaailmasta?

JKL Metal Festival pisti isomman vaihteen silmään ja muutti Tanssisali Lutakkoon – luvassa monipuolisesti raakaa mäiskettä

Ostoskärryjen tai ravintolan ruoka-annoksen tarkkailu on lihaville arkipäivää

Rantapaini siirtyy Jyväskylässä historiallisesti sisätiloihin