Selvin päin juhlivalle löytyy yhä paremmin juomia – "Alkoholittomien tuotteiden laatu on parantunut tosi paljon"

Viime vuosina herännyt alkoholittomien juomien suosio on jatkanut kasvuaan myös Jyväskylässä.

Cocktail-baari DeLoreanin toinen omistaja Tomi Hiltunen muistelee, että alkoholiton trendi näkyi jo silloin, kun hän työskenteli ravintolapäällikkönä edesmenneessä cocktail-baarissa Shakerissa.

– Tällä hetkellä DeLoreanissa myydyistä juomista joka viides on alkoholiton, mikä on mielestäni aika paljon.

Hiltunen ei usko, että alkoholittomien suosio tästä vielä suuresti kasvaa. Hän kuitenkin arvelee suosion jäävän nykyiselle tasolle ainakin joksikin aikaa.

Myös ravintola Teerenpelissä on huomattu, että alkoholittomia ja myös vähäalkoholillisia niin sanottuja low alcohol -juomia menee enemmän.

– Alkoholittomien tuotteiden laatu on parantunut tosi paljon viime aikoina. Uskon, että trendi jatkuu etenkin nuorten aikuisten keskuudessa, toteaa Teerenpelin ravintolapäällikkö Alex Tabell.

Teerenpelissä myydään 5–6:ta alkoholitonta olutta ja 2–3:a alkoholitonta siideriä. Myös inkiväärioluita löytyy, ja cocktailitkin onnistuvat ilman alkoholia.

Ravintola Pöllöwaarissa puolestaan alkoholittomia juomia on aktiivisesti tarjottu asiakkaille vajaan kymmenen vuoden ajan. Hotelli- ja ravintolapäällikkö Ulla Häkkisen mukaan asiakkaat eivät aluksi ehkä osanneet itse pyytää alkoholittomia vaihtoehtoja esimerkiksi juhlatilaisuuksia varten.

– Kun asiakkaat ovat maistaneet hyviä juomia ilman alkoholia, he ovat saattaneet tilata niitä jatkossakin.

Pöllöwaarissa luotetaan kauden kasviksiin ja marjoihin maun tuojina. Ravintolassa on kokeiltu juomien maustamista myös yrteillä ja kylmäuutetulla teellä.

Häkkinen suosittelee kokeilemaan esimerkiksi ranskalaisia alkoholittomia siidereitä sekä alkoholittomia oluita.

– Alkoholittomia viinejä emme toistaiseksi myy, koska niiden valikoima on kovin suppea, Häkkinen kertoo.

Samalla kun alkoholittomien juomien suosio on vakiintumassa, moni kevään juhlia järjestävä pohtii, mitä juomia vieraille voisi tarjota ilman alkoholia.

Cocktail-baari DeLoreanin alkoholittomissa juomissa käytetään paljon tuoreita hedelmiä ja esimerkiksi itse tehtyjä marjamehuja. Hiltunen pyöräyttää kesäisen juoman tuoreesta appelsiinimehusta, punaviinimarjamehusta, maustamattomasta vissyvedestä sekä ripauksesta sokeria.

– Mitään kalliita erityistuotteita harvoin tarvitaan. Lähinnä kannattaa miettiä etukäteen, mitkä maut sopivat omasta mielestä hyvin yhteen, ja lähteä sitten rohkeasti kokeilemaan, Hiltunen vinkkaa.

Jos haluaa päästä vielä helpommalla, Teerenpelin ravintolapäällikkö Tabell kehottaa yhdistelemään luovasti kauppojen makuvesiä ja valmismehuja. Myös alkoholittomat kuohuviinit ovat Tabellin mukaan parantuneet vuosien varrella.

– Ne ovat nykyään varsin hyvä vaihtoehto vanhalle ja tutulle Pommac-juomalle, Tabell naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Helmikuussa tanssitaan jälleen häitä – Könkkölän tila on palautumassa kaupunkilaisten käyttöön entistä ehompana

Kolumni: Maailma, joka ei vastaa ihanteitamme

Valtapelin uhreja vai ihan jotain muuta?

Tapio Suomisen elämäkerran kirjoittaminen imaisi Lasse Lindqvistin mukaansa – esikoiskirjailijalta meni oma parisuhde alta

Ruoanlaitto sytytti tulipalon – palovaroitin oli katossa, mutta paristo puuttui

Nuori asunnoton yöpyy kaverin sohvalla – Asunnottomien yössä torstaina tarjolla hernekeittoa, makkaranpaistoa ja yökirkko

Nea Maininki on ratababe – Radalle.com hakee “kauniita tyttöjä upeiden autojen seuraan”

Riihivuoreen tulee uusi sompahissi – rinteet on jo niitetty ja laskettelukautta valmistellaan hyvää vauhtia

Seiska: Jyväskyläläismissi Erika Helin viihtyy nakuna – Katso tuoreet rantakuvat!

Semmarit lähtee marraskuussa 30-vuotisjuhlakiertueelle, uutta levyäkin pukkaa