Selvin päin juhlivalle löytyy yhä paremmin juomia – "Alkoholittomien tuotteiden laatu on parantunut tosi paljon"

Viime vuosina herännyt alkoholittomien juomien suosio on jatkanut kasvuaan myös Jyväskylässä.

Cocktail-baari DeLoreanin toinen omistaja Tomi Hiltunen muistelee, että alkoholiton trendi näkyi jo silloin, kun hän työskenteli ravintolapäällikkönä edesmenneessä cocktail-baarissa Shakerissa.

– Tällä hetkellä DeLoreanissa myydyistä juomista joka viides on alkoholiton, mikä on mielestäni aika paljon.

Hiltunen ei usko, että alkoholittomien suosio tästä vielä suuresti kasvaa. Hän kuitenkin arvelee suosion jäävän nykyiselle tasolle ainakin joksikin aikaa.

Myös ravintola Teerenpelissä on huomattu, että alkoholittomia ja myös vähäalkoholillisia niin sanottuja low alcohol -juomia menee enemmän.

– Alkoholittomien tuotteiden laatu on parantunut tosi paljon viime aikoina. Uskon, että trendi jatkuu etenkin nuorten aikuisten keskuudessa, toteaa Teerenpelin ravintolapäällikkö Alex Tabell.

Teerenpelissä myydään 5–6:ta alkoholitonta olutta ja 2–3:a alkoholitonta siideriä. Myös inkiväärioluita löytyy, ja cocktailitkin onnistuvat ilman alkoholia.

Ravintola Pöllöwaarissa puolestaan alkoholittomia juomia on aktiivisesti tarjottu asiakkaille vajaan kymmenen vuoden ajan. Hotelli- ja ravintolapäällikkö Ulla Häkkisen mukaan asiakkaat eivät aluksi ehkä osanneet itse pyytää alkoholittomia vaihtoehtoja esimerkiksi juhlatilaisuuksia varten.

– Kun asiakkaat ovat maistaneet hyviä juomia ilman alkoholia, he ovat saattaneet tilata niitä jatkossakin.

Pöllöwaarissa luotetaan kauden kasviksiin ja marjoihin maun tuojina. Ravintolassa on kokeiltu juomien maustamista myös yrteillä ja kylmäuutetulla teellä.

Häkkinen suosittelee kokeilemaan esimerkiksi ranskalaisia alkoholittomia siidereitä sekä alkoholittomia oluita.

– Alkoholittomia viinejä emme toistaiseksi myy, koska niiden valikoima on kovin suppea, Häkkinen kertoo.

Samalla kun alkoholittomien juomien suosio on vakiintumassa, moni kevään juhlia järjestävä pohtii, mitä juomia vieraille voisi tarjota ilman alkoholia.

Cocktail-baari DeLoreanin alkoholittomissa juomissa käytetään paljon tuoreita hedelmiä ja esimerkiksi itse tehtyjä marjamehuja. Hiltunen pyöräyttää kesäisen juoman tuoreesta appelsiinimehusta, punaviinimarjamehusta, maustamattomasta vissyvedestä sekä ripauksesta sokeria.

– Mitään kalliita erityistuotteita harvoin tarvitaan. Lähinnä kannattaa miettiä etukäteen, mitkä maut sopivat omasta mielestä hyvin yhteen, ja lähteä sitten rohkeasti kokeilemaan, Hiltunen vinkkaa.

Jos haluaa päästä vielä helpommalla, Teerenpelin ravintolapäällikkö Tabell kehottaa yhdistelemään luovasti kauppojen makuvesiä ja valmismehuja. Myös alkoholittomat kuohuviinit ovat Tabellin mukaan parantuneet vuosien varrella.

– Ne ovat nykyään varsin hyvä vaihtoehto vanhalle ja tutulle Pommac-juomalle, Tabell naurahtaa.

Uusimmat

Humalainen mies yritti kääntää autoa, mutta päätyi ojaan

Keskisuomalainen CatCat-duo tekee uutta tulemista – Bye Bye Baby -kappaleesta mahdollinen kesähitti

Onko hän seuraava jyväskyläläinen missikaunotar?

Usko tai älä: Tämä pian 70-vuotias laulaja tekee syksyllä ensimmäisen konserttikiertueensa, Jyväskylässä lokakuussa

Venäläismies ajoi rekka-autolla humalassa keskellä päivää

Veikkaus tarjoaa maanantaina Jyväskylässä kakkukahvit tuoreen lottomiljonäärin kunniaksi

Yläkaupungin Yössä tänä vuonna aiempaa kovempi kattaus – Katso tästä paikkakohtaiset tapahtumat

Yläkaupungin Yö ”rokkivuosi-iässä” – Festivaali täyttää 27 vuotta, mistä tuli tapahtuman tämän vuoden teema

Bikini fitnessissä seksikäs lavalook on vain kovalla työllä tehdyn kakun kuorrutus

Jaksatko vielä innostua tämän miehen esiintymisestä, 12 vuotta ensimmäisen jäähyväiskiertueen jälkeen? Hitit soivat joulukuussa Jyväskylässä