Semmarit lähtee marraskuussa 30-vuotisjuhlakiertueelle, uutta levyäkin pukkaa

Suomalaisen kuoroalan jättiläinen, jyväskyläläinen Seminaarinmäen mieslaulajat eli tuttavallisemmin Semmarit, lähtee marraskuussa 30-vuotisjuhlakiertueelle.

Vuonna 1989 alkanutta taivalta juhlistetaan Jyväskylän Paviljongissa 27. marraskuuta. Oulaisista alkava ja Kuopioon päättyvä juhlaturnee kiertää suomalaisia konserttitaloja 1.–30. marraskuuta.

Samalla juhlistetaan 13. marraskuuta julkaistavaa uutta Rakasta sua -albumia, joka on Semmareiden 12. pitkäsoitto, jos kokoelmat ja livelevyt lasketaan mukaan. Mieskuoron edellinen kokopitkä on 2016 tullut Hullun hommaa.

Jyväskyläläisten opettajaopiskelijoiden 30 vuotta sitten perustaman mieskuoron harjoitukset pidetään edelleen Jyväskylän yliopistolla Seminaarinmäellä.

Kotimaan lisäksi rock-pop-mieskuoroksi itseään kutsuva ryhmä on esiintynyt runsaasti ulkomaillakin. Jyväskyläläistä lauluosaamista Semmarit on esitellyt Euroopan lisäksi esimerkiksi Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

Vaikka väki onkin vuosien saatossa vaihtunut jäsenten elämäntilanteiden muuttuessa, on noin puolet Seminaarinmäen mieslaulajista kuulunut kuoroon sen perustamisesta alkaen.

–Yhteisöllisyys on porukassamme todella tärkeässä asemassa. Ilman sitä 30 vuotta yhdessä ei olisi ollut mahdollista – kasvamme ja kohtaamme asioita porukalla. Olemme bändi, mutta myös erottamaton ystäväjoukko. Musiikki olisi loppunut jo kauan sitten ellemme pitäisi huolta paitsi yleisöstämme, myös toisistamme, kuoronjohtaja Reima Viitala toteaa kiertueen tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Business Finlandin rahoitus auttoi pakopeliyrityksen ulos hankalasta paikasta

Kaupunginkirjasto siirtyy maanantaina talviaikaan

Kesäkahviloissa yllätyttiin suuresta asiakasmäärästä – "Tänne tullaan käymään jopa rullaluistimilla!"

Maijan ja Jannen tarina kertoo rakkauden ihmeellisestä voimasta

Jenni Mustajärvi ei halunnut nuorena muusikoksi; nyt hän on kuitenkin julkaissut ensimmäisen levynsä ja nauttii keikoista

Tissiprotesti Tuomiojärvellä – osallistujat kävelevät lauantaina yläosattomissa järveen

Viikonloppuna järjestetään monta musiikkitapahtumaa

Jyväskylän satamassa keskustellaan lauantaina tuulivoimasta

Oletko valmis ajatuskokeeseen?

Vielä on kesää jäljellä