Suomipop-festareilla esiintyvä Kolmas Nainen: "Teemme tätä kuin viimeistä päivää"

Kolmas Nainen on solistinsa Pauli Hanhiniemen sanoin hyvässä vedossa. Bändi kiertää kesän festareita ja työstää uutta albumia.

– Meillä on sellainen ajatus, että teemme tätä ikään kuin viimeistä päivää. Koskaan ei voi tietää, kuinka kauan pystymme porukalla jatkamaan. Se ei ole meistä kiinni, Hanhiniemi toteaa.

Muusikot tuntevat toisensa jo vuosikymmenien takaa, kouluajoilta Alavudelta.

– Ei tätä porukkaa vedä yhteen mikään muu kuin yhdessä tekemisen ihmeen ällistely. Olemme tietoisia siitä, että tällaista ei tapahdu ihan joka jätkälle. Saamme tehdä jotain näin spesiaalia yhdessä vanhojen kavereiden kanssa, Hanhiniemi hehkuttaa.

Koska osa bändistä asuu nykyään pääkaupunkiseudulla ja osa Tampereella, yhteiset bussimatkat ovat lyhentyneet, mutta keikan jälkeiset istunnot sen sijaan pidentyneet.

– Kyllä meillä juttua piisaa niin helvetisti, Hanhiniemi naurahtaa.

Kolmas Nainen perustettiin vuonna 1982. Bändi hajosi vuonna 1994 ja oli 15 vuotta tauolla yksittäisiä keikkoja lukuun ottamatta. Vuonna 2009 ilmestyi Sydänääniä-albumi ja 2013 Me ollaan ne -albumi.

Nyt suomalaisen rockin konkarit ovat kokoontuneet kuuden vuoden tauon jälkeen studioon uuden musiikin äärelle. Seuraavan albumin on tarkoitus olla valmis lokakuussa.

Kolmannen Naisen musiikki on kestänyt aikaa, ja osa keikoilla kuultavista biiseistä on vanhempia kuin monet mukana laulavasta yleisöstä. Pauli Hanhiniemi ei kuitenkaan koe paineita uusien suomirockin klassikoiden luomisesta vaan kertoo bändin tekevän musiikkia, josta itse pitää.

– Kun silloin 2009 lopetimme pitkän levytystauon, ehkä vähän jännitti, mitä saamme aikaiseksi. Emme lähteneet minkäänlaiseen hifin metsästykseen tai tuottamaan musiikkia jotenkin radioystävälliseksi. Silti myyntiä tuli, Hanhiniemi pohtii.

– Minulle musiikki on itseilmaisua, ei niinkään liiketoimintaa. Se on taiteellinen prosessi.

Kolmas Nainen ei halua ratsastaa pelkällä nostalgialla vaan aloittaa Hanhiniemen mukaan aina alusta.

– Emme voi jatkaa jotain vanhaa, mitä olemme jo tehneet. Tavallaan aloitamme aina samoista lähtökohdista, mutta koska kokemusta ja mielenkiintoa tarttuu matkaan koko ajan, lopputuloskin elää.

Se, että festarilavoilla nähdään nimenomaan rockyhtye, on kuitenkin asia, joka pysyy.

– Ja niitä ei Suomessa enää monta ole, Hanhiniemi toteaa.

Uuden albumin ilmestyttyä Kolmas Nainen aikoo taas suunnata keikkakiertueelle. Siitä eteenpäin tulevaisuus on toistaiseksi kysymysmerkki.

– Jätkät ovat päivätöissä ja käyttävät tähän ihan kaiken vapaa-aikansa. Ei voi olettaa, että kaikki muu elämä Kolmannen Naisen ympärillä lakkaa olemasta. Mutta jos olemme työkykyisiä ja terveitä, toivon, että vielä ryhdistäydymme ja teemme levyjä tai ainakin keikkoja, Hanhiniemi suunnittelee.

Kolmas Nainen keikkailee Jyväskylän Suomipop-festivaaleilla lauantaina 13.7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Eino Grön juhlistaa 80 ikävuottaan Kaupunginteatterissa

Plus-kokoisten naisten mallitoiminta räväkästi liikkeelle Jyväskylässä

Miss Suomi -kisojen Sunneva Kantola tähdittää lauantain Jyväskylä Bridal Fair -tapahtumaa

Jyväskyläläinen Cindy Sun palasi juuri Englannista kuvausmatkalta: “Jälleen kohdalleni sattui FakeTaxi”

Onko suosikkisi enemmän Pikku G vai Pepe Willberg? – Keikkalistassa on mistä valita

Helmikuussa tanssitaan jälleen häitä – Könkkölän tila on palautumassa kaupunkilaisten käyttöön entistä ehompana

Kolumni: Maailma, joka ei vastaa ihanteitamme

Valtapelin uhreja vai ihan jotain muuta?

Tapio Suomisen elämäkerran kirjoittaminen imaisi Lasse Lindqvistin mukaansa – esikoiskirjailijalta meni oma parisuhde alta

Ruoanlaitto sytytti tulipalon – palovaroitin oli katossa, mutta paristo puuttui