Surkkari kokosi viisi katutyökohdetta, joihin todennäköisimmin törmää kesäisessä Jyväskylässä

Jyväskylä on viime vuosina käyttänyt vuosittain noin 20 – 25 miljoonaa euroa ­katu-, viher- ja satamapalveluiden investointeihin. Samansuuruinen summa on käytössä myös tänä vuonna.

– Summalla saadaan toteutettua tarvittavat investoinnit ja korjausvelkakin pysyy kurissa, sitä saadaan jopa vähän kiinni. Saneeraushankkeet ovat kaupungissa hyvässä jamassa, arvelee kaupungin rakennuttajapäällikkö Jari Lohi.

Katutyöt kuuluvat erityisen tiivisti Suomen suveen. Jyväskylässä tulevana kesänä urakoidaan eri puolilla kaupunkia paikoin hyvinkin näkyvästi. Tässä muutamia kesän kohteita.

1 Yliopistonkatu

Yksi näkyvimmistä katutyömaista löytyy keskustasta Yliopistonkadulta. Tämän ja ensi vuoden aikana Yliopistonkadusta saneerataan Cygnaeuksenkadun ja Kilpisenkadun välinen osuus. Samalla alueella uusitaan huoltoverkostoa.

Työt Yliopistonkadulla jatkuvat koko kesän ja vaikuttavat liikenteeseen.

2 Eteläväylä

Keljonkankaalla Eteläväylän työmaa jatkuu koko kesän. Sohlberginkatu on alkuosaltaan linjattu uudelleen ja samalla parannetaan kevyen liikenteen järjestelyjä muun muassa alikulkukäytävällä. Alueelle rakennetaan uutta yhtenäiskoulua.

3 Ritopohjantie

Seppälästä Palokkaan johtavalla Ritopohjantiellä rakennetaan pyöräbaanaa. Kevyen liikenteen väylää parantava Ritopohjantien remontti jatkuu kuluvana kesänä Heinälammelta eteenpäin. Töitä tehdään ainakin marraskuulle asti.

Pyöräbaanaa rakennetaan myös Kankaan alueella välillä Rusokinkatu-Merasin. Kyseinen yhteys on tarkoitus saada liikenteelle vuonna 2021.

4 Länsiväylä

Uuteen keskussairaala Novaan liittyvät liikennejärjestelyjen muutostyöt jatkuvat Länsiväylällä ja Hoitajantiellä läpi kesän aina lokakuulle saakka.

5 Päällystystyöt

Päällystystöitä tehdään eri puolilla Jyväskylää pitkin kesää. Asfalttitöiden kohteena ovat muiden muassa Pohjantie, Hämeenpohjantie, Naattiantie, Raivaajantie, Laajavuorentie, Ukonniementie, Kinkovuorentie, Saaritie ja Myllyjärventie.

Sunnuntaista 28. kesäkuuta alkaen päällystetään häiriöiden minimoimiseksi yötöinä Schaumannin puistotie, Cygnaeuksenkatu, Kalevankatu sekä tehdään Kauppakadun paikkauksia.

Öisin korjataan myös Kuokkalan kiertoliittymiä.

Mahdollisimman vähän häiriten

Katupäällikkö Tuula Smolander iloitsee, kun katuja parannetaan, mutta tietää, että kaikki eivät jaa tunnetta.

– Ympäri vuoden tulee palautetta teiden huonosta kunnosta, ja kun niitä parannetaan, ollaankin hidastamassa liikennettä ja häiritsemässä, hän toteaa.

Smolander vakuuttaa, että työt suunnitellaan aina siten, että ne aiheuttaisivat mahdollisimman vähän häiriötä.

– Esimerkiksi päällystys on aina todella lyhytaikainen häiriö, hän lisää.

Smolanderin mukaan liikkujat eivät tunnu ymmärtävän työmaiden vaarallisuutta.

– Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä näkee puikkelehtimassa työmaalla, vaikka sinne ei ole mitään asiaa. Työntekijöiden tulee voida luottaa, ettei alueella ole ulkopuolisia. Työntekijät tietävät, miten koneet liikkuvat ja osaavat ennakoida, mutta sivulliset eivät.

Maanteiden tietyömaille tulleet saattoautot ovat seurausta siitä, että liikkujat eivät ole osanneet noudattaa sääntöjä. Saattoauto varmistaa, että nopeudet pysyvät kurissa, työmaa-alueella ajetaan sallitussa paikassa ja että kaikki pääsevät työmaan ohi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Endurosta apua ralli-ikävään – Muuramessa ajetaan lauantaina SM-sarjan toinen osakilpailu

Poppia, metallia ja vanhoja suomalaisia sävelmiä – viikon keikkatarjonnassa on jokaiselle jotakin

Jälleen kerran uuden edessä

Salaliittoteoriat kukoistavat – nyt myös lähipiirissäsi!

Kivivuoren perheen kaikki lapset on palkittu hymypatsaalla

Kortetmaa kohti korkeinta koroketta

Lauantaina tarjolla marssiseuraa 10, 15, 25 ja 32 kilometrille

Lompakolta odotetaan tänä päivänä erityisesti turvallisuutta

"Kalastuslaki ei ole selkeä" – ahvenen kalastaja voi syyllistyä rikokseen

Nuorten taiteilijoiden näyttely käsittelee ilmastonmuutosta, mutta mukana on myös toivoa tulevasta