Tätä teemaviikkoa ei kannata missata: Lupa leikkiä!

Leikkikalenterista voit tarkistaa, mitä leikillisiä tapahtumia on Jyväskylässä.

Leikin oma teemaviikko alkaa maanantaina 6. toukokuuta. Leikkipäivää vietetään sitten lauantaina 11. toukokuuta. Leikkipäivä innostaa kutsumaan ystävät, sukulaiset ja kylänmiehet yhteen viettämään aikaa leikkien.

– Oman leikkihetken voi järjestää hyvin pienellä vaivalla. Se voi olla lyhyt hetki perheen, työkavereiden, naapuruston tai harrastusporukan kanssa. Tarkoitus on, että eri-ikäiset kokoontuvat viettämään aikaa yhdessä, Leikkipäivän koordinaattori Eevamaija Paljakka sanoo.

Valtakunnallisella teemapäivällä kannustetaan kaikenikäisiä astumaan leikin maailmaan, sillä kynnys sinne on hyvin matala. Aikuisten rooli on huolehtia, että leikille on aikaa ja tilaa arjessa. Aikataulutettuun päivärytmiin on muutoinkin hyvä jättää hetkiä vapaalle leikille, joka ruokkii mielikuvitusta ja luovuutta.

– Leikin merkitystä ei voi korostaa liikaa. Leikki on lapselle luontainen tapa olla maailmassa, tutkia sitä ja oppia siitä. Leikki on myös yhteisen ilon jakamista, ihan parasta tunneliimaa aikuisen ja lapsen välillä, Paljakka sanoo.

On hyvä muistaa, että leikki kuuluu kaikille ikään, taitoihin tai kykyihin katsomatta. Leikkien sääntöjä voi aina joustavasti muokata niin, ettei kenenkään erityispiirteet rajoita osallistumista. Aikuisten tehtävä on varmistaa, että jokaisen lapsen oikeus leikkiin toteutuu.

Kuka tahansa voi järjestää oman leikkihetken tai -tempauksen Leikkipäivänä 11. toukokuuta tai sitä edeltävällä teemaviikolla.

– Toivomme, että ihmiset ilmoittavat kaikenkokoiset leikkituokionsa Leikkipäivän nettisivuille avattuun tapahtumakalenteriin tai tapahtuman Facebook-sivulle. Näin voimme kartoittaa, kuinka moni teemaviikon aikana ryhtyy leikkiin, Eevamaija Paljakka sanoo.

Nettisivuille kootaan myös organisaatioiden ja yhdistysten järjestämiä tapahtumia eri puolilta Suomea, joten kalenterista voi tarkistaa mitä teemaviikon aikana omalla paikkakunnalla tapahtuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Helmikuussa tanssitaan jälleen häitä – Könkkölän tila on palautumassa kaupunkilaisten käyttöön entistä ehompana

Kolumni: Maailma, joka ei vastaa ihanteitamme

Valtapelin uhreja vai ihan jotain muuta?

Tapio Suomisen elämäkerran kirjoittaminen imaisi Lasse Lindqvistin mukaansa – esikoiskirjailijalta meni oma parisuhde alta

Ruoanlaitto sytytti tulipalon – palovaroitin oli katossa, mutta paristo puuttui

Nuori asunnoton yöpyy kaverin sohvalla – Asunnottomien yössä torstaina tarjolla hernekeittoa, makkaranpaistoa ja yökirkko

Nea Maininki on ratababe – Radalle.com hakee “kauniita tyttöjä upeiden autojen seuraan”

Riihivuoreen tulee uusi sompahissi – rinteet on jo niitetty ja laskettelukautta valmistellaan hyvää vauhtia

Seiska: Jyväskyläläismissi Erika Helin viihtyy nakuna – Katso tuoreet rantakuvat!

Semmarit lähtee marraskuussa 30-vuotisjuhlakiertueelle, uutta levyäkin pukkaa