Tiistain leffapiknik houkuttelee Lounaispuistoon katsomaan Cannes-voittajaa – aiemmin on syöty samalla nakkeja ja tapaksia, mitä on vuorossa tänä vuonna?

Keski-Suomen Elokuvakeskuksen vuonna 2014 aloittamat Lounaispuiston leffapiknikit saavat jatkoa tiistaina 27.8. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa ja pääsymaksutta.

Elokuvana nähdään vahvoista perhedraamoistaan tunnetun Hirokazu Kore-edan käsikirjoittama ja ohjaama, Cannesissa Kultaisen palmun viime vuonna voittanut Shoplifters – perhesalaisuuksia (2018).

Elokuva käsittelee Isänsä pojan (2013) ja Siskosten (2015) tavoin biologisesti ja sosiaalisesti rakentuneita perhesiteitä hillitysti ja kauniisti.

Näkökulma on Japanin urbaanin köyhälistön, joka joutuu rikkomaan lakia henkensä pitimiksi.

– Pyrimme valitsemaan Lounaispuistoon elokuvia, jotka sointuvat Yläkaupungin urbaaniin ja boheemiin ympäristöön. Japanilaiset elokuvat ovat nousseet meillä lähes poikkeuksetta yleisön suosikeiksi. Kerronnaltaan hitaina ja värikkäinä ne sopivat hyvin myös piknikin yhteyteen, Keski-Suomen Elokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Kaisu Tapaninen taustoittaa valintaa.

Aiempina vuosina valittu elokuva on näkynyt myös yleisön eväsvalinnoissa. Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -elokuvaa katsottiin höyrytetyt nakit kourassa, Pedro Almodóvarin Julietaa tapaksia napsien. Vihjeenä, josta ei tarvitse ottaa vaarin, Shopliftersissä ryystetään äänekkäästi nuudeleita joka viidennessä kohtauksessa.

Oman mausteensa ulkoilmatapahtumiin tuo sään arvaamattomuus, mutta sateen vuoksi näytöstä ei peruta.

– Parina kertana on satanut, mutta se ei ole näyttänyt sadetakeilla ja -varjoilla varustautuneita katsojia haittaavan. Tekniikan näkökulmasta ongelmallista on lähinnä ukkonen tai erityisen kova tuuli.

Tapaninen toivoo, että vapaan pääsyn myötä leffapiknik tavoittaa entistä laajemmin Jyväskylän asukkaat.

– Toivottavasti tästä tulee koko kaupungin yhteinen tapahtuma. Elokuvakeskus haluaa olla elävöittämässä Jyväskylän kaupunkikulttuuria ja näkyä siellä, missä ihmiset liikkuvat. Hämärtyvä Lounaispuisto sopii tähän tavoitteeseen ja elokuvien katsomiseen erinomaisesti.

Lounaispuiston leffapiknik Jyväskylässä ti 27.8. klo 21 (elokuva klo 21.30). Vapaa pääsy. K-12 (vanhemman seurassa K-9).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tragediasta taidetta – Galleria Hopan uusi näyttely käsittelee tulipalosta selviytymistä

Harjulla voi nyt suunnistaa kartan tai mobiilisovelluksen avulla

Sähköpotkulaudat tulivat Jyväskylään – ajelemaan pääsi jo eilen illalla

Nyt voit saada oman kuvasi Matkakeskuksen Nytkumuuriin – teoksen maalaaminen jatkuu heinäkuun lopulla

Lisää kirjastoja avataan ensi viikolla; kirjastoautotkin lähtevät liikenteeseen

Jääkiekkoa, signeerauksia ja abstrakteja muotoja – katso millaisia teoksia lapset taiteilivat Oikokatuun tänä vuonna

"Tältähän kesällä pitää kuulostaa" – lauantain Puistojuhlat helpotti yleisön, esiintyjien sekä järjestäjien festari-ikävää

Harjulla halutaan kovia tuloksia – Jarkko Finni kertoo, miten Jyväskylään tuodaan kovatasoinen yleisurheilukilpailu

20-vuotias Loiskis julkaisee maanantaina uuden levyn ja pitää samalla konsertin Mäki-Matin perhepuistossa

Jyväskylän Kesä tarjoaa katutaidetta kävelykadulla kahtena päivänä