Uutta vuotta juhlitaan jälleen juoksemalla Jyväsjärven Rantaraitilla

Uutta vuotta voi juhlia tänäkin vuonna Jyväskylässä juoksemalla. Vaajakosken Terän suunnistusjaosto on järjestänyt vuodesta 2015 Paviljongin pamaus -tapahtumaa.

Tapahtumassa juostaan tai kävellään viiden tai kymmenen kilometrin matka Jyväsjärven Rantaraitilla.

Reitti lähtee aiempien vuosien tapaan liikkeelle Lutakonaukiolta ja palaa sinne Mattilanniemen ja Kuokkalan sillan kautta.

Lähtölaukaus ammutaan iltakuudelta raketilla. Lähtö on tarkoituksella jo alkuillasta, jotta juoksun jälkeen ehtii myös halutessaan juhlimaan.

Rantaraitti sopii keskustan läheisyyden vuoksi uuden vuoden juhlintaan ja on järjestäjille helppo sijainti, koska liikennejärjestelyjä ei tarvitse muuttaa.

– Ihmiset käyttävät rantalenkkiä ahkerasti liikkumiseen. Arveltiin, että miksi emme voisi järjestää siihen tällaista uuden vuoden tapahtumaa, kilpailunjohtaja Juha Koskinen kertoo.

Rento juoksutapahtuma on tarkoitettu kaikille kuntoilijoille.

– On ollut mukava nähdä, että siellä on ollut aiempina vuosina työ-, opiskelija- ja kaveriporukoita ja kokonaisia perheitä juoksemassa.

Suomessa järjestetään useita uudenvuodenjuoksutapahtumia. Paviljongin tapahtuma on Koskisen mukaan ollut jo kaksi vuotta näistä suurin.

Koko ajan kasvaneessa tapahtumassa oli viime vuonna mukana noin 270 osallistujaa. Tänä vuonna toiveena on rikkoa 300 osallistujan raja.

– Tietenkin sääolosuhteet vaikuttavat. Toivotaan, ettei tulisi mikään kova pakkanen tai lumipyry. Muutaman asteen pakkanen ja selkeä keli olisi paras.

Perheiden osallistumista on haluttu helpottaa sillä, että 14-vuotiaat juoksijat voivat osallistua tapahtumaan ilmaiseksi.

Tapahtuman perinteenä on ollut, että juoksulle voi pukeutua asuun, josta raati palkitsee lahjakortilla parhaimmat kokonaisuudet. Viime vuonna palkinnon sai Turtles-ryhmä.

Miesten ja naisten pääsarjojen voittajat palkitaan, ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan lahjakortteja. Juoksijat pääsevät hikoilun jälkeen myös saunomaan yhteistyökumppani Solo Paviljonki -hotellin kattosaunaan.

– Kuntoilua ei tarvitse tehdä hampaat irvessä, vaan sitä voi tehdä hyvällä mielellä. Juoksusta voi aloittaa uudenvuoden juhlinnan, ja tehdä siitä vaikka perinteen, Koskinen vinkkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Sähköpotkulaudat tulevat tänään Jyväskylään – ajelemaan pääsee viimeistään illalla

Nyt voit saada oman kuvasi Matkakeskuksen Nytkumuuriin – teoksen maalaaminen jatkuu heinäkuun lopulla

Lisää kirjastoja avataan ensi viikolla; kirjastoautotkin lähtevät liikenteeseen

Jääkiekkoa, signeerauksia ja abstrakteja muotoja – katso millaisia teoksia lapset taiteilivat Oikokatuun tänä vuonna

"Tältähän kesällä pitää kuulostaa" – lauantain Puistojuhlat helpotti yleisön, esiintyjien sekä järjestäjien festari-ikävää

Harjulla halutaan kovia tuloksia – Jarkko Finni kertoo, miten Jyväskylään tuodaan kovatasoinen yleisurheilukilpailu

20-vuotias Loiskis julkaisee maanantaina uuden levyn ja pitää samalla konsertin Mäki-Matin perhepuistossa

Jyväskylän Kesä tarjoaa katutaidetta kävelykadulla kahtena päivänä

Mäkitornissa kuuluu usein ensin ”hui kauheeta” ja seuraavaksi ”vau”

Lähiviikkoina voi kuunnella elävää musiikkia yhä enemmän