Uutta vuotta juhlitaan jälleen juoksemalla Jyväsjärven Rantaraitilla

Uutta vuotta voi juhlia tänäkin vuonna Jyväskylässä juoksemalla. Vaajakosken Terän suunnistusjaosto on järjestänyt vuodesta 2015 Paviljongin pamaus -tapahtumaa.

Tapahtumassa juostaan tai kävellään viiden tai kymmenen kilometrin matka Jyväsjärven Rantaraitilla.

Reitti lähtee aiempien vuosien tapaan liikkeelle Lutakonaukiolta ja palaa sinne Mattilanniemen ja Kuokkalan sillan kautta.

Lähtölaukaus ammutaan iltakuudelta raketilla. Lähtö on tarkoituksella jo alkuillasta, jotta juoksun jälkeen ehtii myös halutessaan juhlimaan.

Rantaraitti sopii keskustan läheisyyden vuoksi uuden vuoden juhlintaan ja on järjestäjille helppo sijainti, koska liikennejärjestelyjä ei tarvitse muuttaa.

– Ihmiset käyttävät rantalenkkiä ahkerasti liikkumiseen. Arveltiin, että miksi emme voisi järjestää siihen tällaista uuden vuoden tapahtumaa, kilpailunjohtaja Juha Koskinen kertoo.

Rento juoksutapahtuma on tarkoitettu kaikille kuntoilijoille.

– On ollut mukava nähdä, että siellä on ollut aiempina vuosina työ-, opiskelija- ja kaveriporukoita ja kokonaisia perheitä juoksemassa.

Suomessa järjestetään useita uudenvuodenjuoksutapahtumia. Paviljongin tapahtuma on Koskisen mukaan ollut jo kaksi vuotta näistä suurin.

Koko ajan kasvaneessa tapahtumassa oli viime vuonna mukana noin 270 osallistujaa. Tänä vuonna toiveena on rikkoa 300 osallistujan raja.

– Tietenkin sääolosuhteet vaikuttavat. Toivotaan, ettei tulisi mikään kova pakkanen tai lumipyry. Muutaman asteen pakkanen ja selkeä keli olisi paras.

Perheiden osallistumista on haluttu helpottaa sillä, että 14-vuotiaat juoksijat voivat osallistua tapahtumaan ilmaiseksi.

Tapahtuman perinteenä on ollut, että juoksulle voi pukeutua asuun, josta raati palkitsee lahjakortilla parhaimmat kokonaisuudet. Viime vuonna palkinnon sai Turtles-ryhmä.

Miesten ja naisten pääsarjojen voittajat palkitaan, ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan lahjakortteja. Juoksijat pääsevät hikoilun jälkeen myös saunomaan yhteistyökumppani Solo Paviljonki -hotellin kattosaunaan.

– Kuntoilua ei tarvitse tehdä hampaat irvessä, vaan sitä voi tehdä hyvällä mielellä. Juoksusta voi aloittaa uudenvuoden juhlinnan, ja tehdä siitä vaikka perinteen, Koskinen vinkkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Burleskista tunnettu Molla la Donna jätti Jyväskylän virkistääkseen alternative-kulttuuria: katso kuvat!

Lutakon juhlavuosi käynnistyy Kickstartilla ensi viikonloppuna

Jyväskyläläinen Maria Havila meni naimisiin Italiassa: “Täällä miehen ja naisen roolit kotona ovat vielä kantimissaan”

Verkkokaupan Kalorilaskuri paljastaa petipuuhien kuntovaikutukset

Vauhdikas roller derby -turnaus Jyväskylässä

Suomen Pamelalta toinen single ystävänpäivänä – Kaunotar herätti ihastusta lomareissulla

Mikko Alatalo laulattaa yleisöä sunnuntaina kahdesti Pelimannitalolla

Jyväskyläläinen Emma Suni vaihdossa: “Tunnit ovat täällä rentoja, kokeet aina monivalintaisia”

Viikonloppuna voi mennä kevyemmin tai hevimmin – katso lista elävän musiikin tarjonnasta

Pian etsitään Miss Pluskoko Jyväskylää – kisa kestää elokuulle asti