Vaikka asiakkaalla olisi kova kiire erikoiskokeelle, taksit eivät aja rallia

Jyväskylässä 1.–4.8. järjestettävä MM-ralli näkyy vahvasti myös taksiliikenteessä. Rallin virallinen yhteistyökumppani Keski-Suomen aluetaksi valmistautuu tapahtumahulinaan kattavalla kalustolla.

– Taksimme kuljettavat rallikumppaneita ja muita asiakkaita muun muassa erikoiskokeilta toiselle. Mitään taksitolppia emme ole valtaamassa, toteaa Keski-Suomen aluetaksin toimitusjohtaja Harri Holttinen.

Esimerkiksi Oulun Suomipop-festivaali ja Seinäjoen Tangomarkkinat olivat sopineet yhteistyöstä järjestäytyneiden taksiyritysten kanssa. Asiakkailta saatu palaute on ollut pääosin positiivista, mutta yksittäiset, järjestäytyneen taksiliikenteen ulkopuoliset taksiyrittäjät ovat pitäneet yhteistyökuvioita epäreiluina.

– Tulevaisuudessa yhteistyö tapahtumien järjestäjien ja taksiyritysten välillä voi lisääntyä nykyisestä. Meillekin on tullut valituksia villien taksien vaihtelevista ja korkeista hinnoista sekä vaikeuksista päästä perille, Holttinen kertoo.

Kun Jyväskylän alueelle tulee kymmeniätuhansia rallivieraita yhden viikon aikana, odotettavissa on ruuhkaa autoliikenteessä.

Holttinen muistuttaa, etteivät taksit ole etuajo-oikeutettuja ruuhkissakaan. Keskikaistoilla ei voi ajella.

– Kannattaa ennakoida ja aikatauluttaa omaa liikkumistaan paikasta toiseen. Erikoiskokeille pääsy voi olla hidasta esimerkiksi kiertoteiden vuoksi.

Taksikuskin hoputtaminen ei siis ole fiksua.

– Kun mennään taksilla, ei kyse ole kilpa-ajosta. Mieluummin kannustetaan niitä, jotka oikeasti ajavat kilpaa. Tarvitaan siis myönteistä rallimieltä, Holttinen vinkkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Egotripin Knipi selasi Spotifya eikä löytänyt nimellään juuri mitään – sooloalbumin julkaissut biisinikkari on Jyväskylässä keikalla perjantaina

Popparissa koetaan Nujakka ja Lutakossa nähdään Nyrkkitappelu – katso lista elävän musiikin keikoista

Haluatko prässätä livemaalaria? – Mika Pekkanen maalaa pääkirjastossa yleisön keskellä seuraavan kerran torstaina

Kolumni: Muistomme muiden käsissä?

Lomaviikko tietää suunnittelua

Koiramossa koirat saavat tassuhierontaa ja trimmausta sekä pääsevät rauhoittumaan "sviitteihin" – yrityksen taustalla on JYPin ex-toimitusjohtaja

Anna kertoo yhä siskonsa kuolleen tapaturmassa – todellisuus on aivan toinen

Laura Huttunen koki kunnon yllätyksen musikaaliharvinaisuuden pääsykokeiden jälkeen – ensi-ilta odottaa lauantaina

”Soitamme paremmin kuin ennen” – Miljoonasade tekee perjantaina harvinaisen konsertin yhdessä Jyväskylä Sinfonian kanssa

Viikonloppuna on lavalla ykköskategorian tähtiä ja vähän pienempiäkin nimiä – katso lista elävän musiikin keikoista