Vappua ei ole peruttu ainakaan SAK:n mukaan; vappupuheet pidetään nyt netissä

Vappu on perinteinen työ­väen juhla, jota vietetään tänä vuonna hyvin eri tavalla kuin aikaisempina keväinä. Vappupäivänä on lähdetty joukolla vappumarssille satoi tai paistoi, mutta nyt vappua juhlistetaan internetin välityksellä sisätiloissa.

Vappukävelyn voi jokainen tehdä nyt yksin tai läheisten kanssa keväisellä mielellä.

SAK markkinoi erilaista vappua teemalla Vappua ei ole peruttu! Perinteisten toritapahtumien sijaan voi nyt juhlia työväen vappua virtuaali­vappulähetyksen kautta, joka alkaa Facebookissa perjantaina 1.5. kello 13.30.

Perinteisen vapun tapaan tarjolla on puheita, musiikkia ja keskustelua – aplodit voit lähettää esiintyjille sydäminä tai kirjoittaa omat terveiset lähetystä seuraaville.

Puoli tuntia kestävässä tapahtumassa vappupuheita pitävät SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola sekä SAK:n edustajiston puheenjohtaja ja Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen. Musiikista huolehtii Punatähdet-yhtye.

SAK:n virtuaalivapun juontavat Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson ja viestintäyrittäjä Jan Erola. Suora lähetys kuvataan SAK:n keskustoimistolla Hakaniemessä.

SAK:n Jyväskylän alueen paikallisjärjestön puheenjohtaja Suvi Ilminen olisi ollut yksi Jyväskylän Lounaispuiston vapputapahtuman puhujista, mutta puheen sijaan hänellä on työpäivä Keski-Suomen keskussairaalassa sairaalahuoltajana.

– Pienellä porukalla käymme vappupäivänä Punaisten haudalla Vanhalla hautausmaalla sekä Vesangan muistojen haudalla. Uskon, että ihmiset innostuvat virtuaali­vapusta, sillä Facebookissa on jo nyt ilmoittautunut paljon osallistujia ja lisäksi runsaasti kiinnostuneita. Onhan tämä ainutkertainen ja erikoinen tilaisuus.

Virtuaalivappuun voi käydä jo nyt klikkaamassa osallistun/kiinnostunut-painiketta SAK:n #virtuaalivappu -Facebook-tapahtumasivulla. Sen jälkeen saa päivittyvää tietoa virtuaalivapun ohjelmasta.

Facebook-tapahtumasivulla voi lisäksi katsoa SAK:laisten ammattiliittojen edustajien vappupuheita ja -tervehdyksiä. Puheet ladataan sivulle heti vappupäivän aamuna ja ne löytyvät myös SAK:n nettisivuilta.

SAK:n #virtuaalivappu -lähetys on myös katsottavissa nettisivujen kautta sekä reaaliaikaisesti että tallenteena jälkikäteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Lompakolta odotetaan tänä päivänä erityisesti turvallisuutta

Lauantaina tarjolla marssiseuraa 10, 15, 25 ja 32 kilometrille

"Kalastuslaki ei ole selkeä" – ahvenen kalastaja voi syyllistyä rikokseen

Nuorten taiteilijoiden näyttely käsittelee ilmastonmuutosta, mutta mukana on myös toivoa tulevasta

Rantaraitin pinnoitetta uusitaan – järveä ei pääse hetkeen kiertämään rullaluistimilla tai skeittilaudalla

Deeverissa saa suomalaista kotiruokaa eli vaikkapa makkarakastiketta ja makaronilaatikkoa

Rock in the City -festari jytisee Lutakonaukiolla 14.–15.8. – katso esiintyjäkattaus aikatauluineen

Suosittu Ursus Factory soittaa lauantaina Lutakossa – laulaja Jussi ja rumpali Aleksi ovat Batmanin ja Robinin veroinen tiimi

Lutakossa tapahtuu, Popparin Musaklubit jatkuvat ja Oliver-yhtye soittaa Jyväskylässä – katso myös muut lähipäivien keikat

Lounaispuistossa tapahtuu elokuussa: kantritanssia, leffapiknik ja muita kulttuuritapahtumia