West Side Story käynnistää kaupunginteatterin syyskauden, 1,5 vuodella siirtynyt Sydänmaa saa ensi-iltansa

Jyväskylän kaupunginteatterin esityskausi päättyi ennen aikojaan jo maaliskuun alkupuolella. Syksyn 2019 ja kevään 2020 aikana teatterissa ennätti käydä yli 52 500 katsojaa. Koronarajoitukset aiheuttivat yhteensä noin 60 esityksen ja erilaisen yleisötilaisuuden peruuntumisen.

– Varovasti arvioiden peruutukset pienensivät kokonaiskatsojamääräämme ainakin 10 000 katsojan verran, tämä oli jo toinen peräkkäinen poikkeuskevät, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen sanoo ja viittaa viimekeväiseen lavanostinrikkoon.

Tyngäksi jääneen kauden aikana eniten katsojia keräsi Phantom – Pariisin oopperan kummitus -musikaali, joka ennätti kerätä yleisöä reilut 14 000. Syksystä kevääseen esitetyn Tämä on ryöstö! -komedian näki lähes 9 500 katsojaa. Koko perheen Ella ja Paterock kiinnosti noin 4 000 katsojaa.

Kantaesityksenä nähty Tavat ja toiveet – Jane Austenin matkassa ehti saada vain kuusi esitystä ja katsomoon ennätti reilut 1 600 katsojaa. Pienen näyttämön Kohtauksia eräästä avioliitosta ennätettiin esittää kahdeksan kertaa – käytännössä täysille katsomoille.

– Paljon on kyselty, nähdäänkö nyt keväältä peruttuja esityksiä vielä tulevaisuudessa; suuren näyttämön osalta se ei valitettavasti ole mahdollista, pienen näyttämön osalta Kohtauksia eräästä avioliitosta -draama sen sijaan on suunnitelmissa saada ohjelmistoon keväällä 2021, Hyttinen vastaa.

Teatterin syyskautta kohti mennään suunnitelmien mukaan, vaikka koronaviruksen aiheuttamat rajoitustoimet eivät vielä ole tiedossa.

– Toivomme, että syksyn kuusi ensi-iltaamme näkevät päivänvalon suunnitellusti, vaikka toki sekä henkilökuntamme että yleisömme turvallisuus ovat etusijalla ja seuraamme koronavirustilanteen kehittymistä ja noudatamme valtiovallan ja kaupungin rajoituksia ja ohjeistuksia, Hilkka Hyttinen vakuuttaa.

Suurella näyttämöllä nähdään syksyllä neljä ensi-iltaa: klassikkomusikaali West Side Story, seitsemän teatterin yhteistyönä toteutettava Kultainen vasikka, keväältä 2019 siirtynyt Sydänmaa sekä koko perheen Lumikuningatar. Pienen näyttämön ensi-iltoina nähdään kaksi herkkupalaa; Korjaamo-komedia sekä Vuoriston kaunotar -draama. Omaa tuotantoa täydentävät jälleen vierailut, keikat ja yhteistyöesitykset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Vielä ehtii äänestää suosikkiterassia

Tragediasta taidetta – Galleria Hopan uusi näyttely käsittelee tulipalosta selviytymistä

Harjulla voi nyt suunnistaa kartan tai mobiilisovelluksen avulla

Sähköpotkulaudat tulivat Jyväskylään – ajelemaan pääsi jo eilen illalla

Nyt voit saada oman kuvasi Matkakeskuksen Nytkumuuriin – teoksen maalaaminen jatkuu heinäkuun lopulla

Lisää kirjastoja avataan ensi viikolla; kirjastoautotkin lähtevät liikenteeseen

Jääkiekkoa, signeerauksia ja abstrakteja muotoja – katso millaisia teoksia lapset taiteilivat Oikokatuun tänä vuonna

"Tältähän kesällä pitää kuulostaa" – lauantain Puistojuhlat helpotti yleisön, esiintyjien sekä järjestäjien festari-ikävää

Harjulla halutaan kovia tuloksia – Jarkko Finni kertoo, miten Jyväskylään tuodaan kovatasoinen yleisurheilukilpailu

20-vuotias Loiskis julkaisee maanantaina uuden levyn ja pitää samalla konsertin Mäki-Matin perhepuistossa