Ystävysten oma rannekellomerkki sai alkunsa Sveitsissä – "Meille rannekellot edustavat seikkailumieltä"

Muuramesta lähtöisin oleva kaveriporukka ei tiennyt vielä paljoakaan kellojen valmistamisesta, kun he saivat idean perustaa oman rannekellomerkin Rohjeen vuoden 2017 loppupuolella.

– Nykyteknologia mahdollistaa ihmeellisiä asioita. Ensisijaisesti teimme kellot itsellemme. Halusimme hyvän kellon, joka yhdistäisi meitä ystävinä, kertoo Ville Karjalainen.

Karjalainen, Henry Wilen, Arno Ranta-aho ja Antti Heikkinen perustivat Turhat Oy:n kaksi vuotta sitten. Silloin ei vielä tiedetty, että jyväskyläläisessä yrityksessä tultaisiin tekemään rannekelloja.

Kipinä rannekelloille tuli yhteisellä interrail-matkalla Sveitsissä, jossa on pitkät perinteet kellojen valmistamisessa.

– Siellä heitimme ilmaan ajatuksen siitä, miltä tuntuisi, jos meillä olisi oma rannekellomerkki. Meille rannekellot edustavat seikkailumieltä ja reissaamista, Wilen kertoo.

Rannekellolle annettiin nimeksi Rohje, joka viittaa rohkenemiseen ja uskaltamiseen. Poronnahkainen ranneke tulee Tampereelta, koneisto Japanista ja runko Kiinasta. Kello sopii sekä miehille että naisille.

Rannekellomarkkinoilla Rohje kilpailee laadulla ja kohtuullisella hinnalla.

– Emme halunneet tehdä kelloa halvimmista materiaaleista. Esimerkiksi kellon lasiksi emme valinneet pehmeämpää mineraalilasia, vaan naarmuuntumista paremmin kestävän safiirikristallilasin. Materiaaleista huolimatta kello saatiin laitettua edullisempaan hintakategoriaan, Karjalainen kuvailee.

Uusi väri on tulossa pian, ja kenties vuoden lopussa myös uusi malli. Rohjeeseen haetaan parhaillaan rahoitusta ja yhteistyökumppaneita.

Muutoin Rohjeen, samoin kuin Turhat Oy:nkin, suunnitelmat halutaan pitää avoimina.

– Emme vielä tiedä, mihin Rohje lopulta johtaa. Aika näyttää. Ennen kaikkea haluamme tehdä siistejä juttuja yhdessä, Wilen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Erotiikka- ja aikuisviihdebisnes voi Suomessa hyvin: uusia kasvoja tulee alalle koko ajan myös Jyväskylässä

Kesä pesiskentällä – löytyiköhän nyt uusi kesäharrastus?

Juontajakaunotar teki paluun keikoille – ennen kameran edessä, nyt sekä edessä että takana

Kun ammuntapelistä tuli ammatti – 5-vuotiaana pelaamisen aloittanut esports-ammattilainen harjoittelee päivittäin "tuntitolkulla"

Huumekuski kaahaili pitkin jalkakäytävää

Ruuhka kertoo liikkumisen suosiosta

Kolumni: Moraaliverkko

Pilke silmäkulmassa tehty parisuhdebiisi sai nimen Likapyykki – Tommi Soidinmäki ei hengähdä edes juhannuksena

Paljonko lasten harrastukset saavat maksaa? – Hinta­lappu hiertää monissa perheissä

30-vuotias The 69 Eyes julkaisee lepakkojenginä albumin ja tykittää kevään Euroopassa – Jyväskylässä bändiä kuullaan lokakuussa