Kolumni: Amerikan Nääsvillessä

Kävin muutamien JYP-henkisten ihmisten kanssa tutustumassa USA:ssa Nashvillen (paikallisten mukaan Smashville) kulttuuritarjontaan. Tutuiksi tulivat Johnny Cash -museo, etelävaltioiden ruoka, Honky Tonk -baarit ja tietenkin Nashville Predators. Seuraavassa muutamia tarkkaan harkittuja havaintoja Smashvillestä.

Jäähalli kannattaa rakentaa keskustaan. Ravintolat ja kadut ovat täynnä pelipaitaisia kannattajia jo tunteja ennen peliä.

Jälkipelit jatkuvat vastaavasti heti ottelun päätyttyä samoissa maisemissa. Pekka Rinteen mukaan vanhoina hyvinä aikoina pelaajienkin oli helppo siirtyä kadun ylitse Tootsiehen venyttelemään pohkeitaan.

Kävimme seuraamassa pelipäivän aamujäätä, ja sieltä löytyi yllättävän suuria eroja Suomessa koettuihin aamutreeneihin. Ensinnäkin ylivoimaviisikot aloittivat kuvioiden hionnan kymmenen minuuttia ennen muun porukan saapumista.

Toisekseen puolustajat ampuivat varmaan sata laukausta/pelaaja. Oman pelaajaurani aikana vastaava määrä oli neljäsosa tuosta. Ja sen huomasi!

Lopuksi vielä lähes joka pelaajalla oli omat kehityskohteet, joita tehtiin valmentajien valvonnan alla. Yhtään viisikkotreeniä ei tehty mutta toistoja todella paljon.

Ohjelmaamme kuului kolme NHL-peliä, jotka eivät yllättäneet. Vauhti oli kova, suunnanmuutokset tapahtuivat salamannopeasti ja pelaajien taitotaso oli huikea.

Lisäksi tapahtumajärjestäjän resursseilla yleisön viihtyvyyteen ja innostukseen oli panostettu onnistuneesti.

Kyllä näissä peleissä viihtyisi, jos lompakko kestäisi.

Vertailun vuoksi Predatorsin kahden alimman rivin (Jyväskylän halvimmalla myytävät rivit) paikkojen kausikorttihinta on 27 500 taalaa. Sisältävät toki ruokailun ja juomaa paikallisessa Hurrikaanissa.

Pääsimme jututtamaan myös Predatorsin suomalaisia (Rinne, Saros ja Salomäki), mutta täytyy sanoa, että juttutuokion huomion varasti Zorro-asuun pukeutunut tähtipuolustaja P.K. Subban. Vaatetus, asenne ja puheet olivat show’ta parhaimmillaan. Tätä löytyy vain Amerikasta!

Nashville järjesti naisten NHL:n All Stars -pelin sunnuntain Predators–Blues-pelin jälkeen, ja pitihän tuo harvinainen tapahtuma todistaa paikan päällä. Peli ei ollut miesten vastaavista peleistä tuttua läpsyttelyä, vaan naiset pelasivat tosissaan voitosta. Pelin tason vertailu olisi epäreilua, koska alla oli huikea NHL-ottelu.

Voin suositella lämpimästi Nashvilleä jääkiekkokaupunkina kaikille, kunhan muistatte, että kuuluisa Hot Chicken muutti meidän matkalla muodokseen Not Chicken.

Kirjoittaja on JYP Jyväskylä Oy:n myyntineuvottelija.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.