Hippos2020 etenee askel askeleelta

Mitä pitemmälle Hippos2020-hanke etenee, sitä enemmän siitä tuntuu löytyvän kritisoitavaa. Hanketta jo pitempään vastustanut eläköitynyt kolmikko Pekka Sihvonen, Kimmo Suomi ja Ilmo Viitanen avasi pelin Keskisuomalaisen Mielipide-palstalla.

Hippos2020-hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen ja Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin vastasivat samalla areenalla vakuuttaen, ettei hanke ole kaatumassa kaupungin ja veronmaksajien syliin. Halinen ja Sandelin totesivat vastauksessaan, että Hippos2020-hanke kilpailutettiin innovatiivisena hankintana, koska virkamiehillä ja silloisilla toimijoilla ei ollut riittävästi osaamista.

”Hippos-kähmintä jatkuu”, latasivat Sihvonen, Suomi ja Viitanen tuoreimmassa Mielipide-kirjoituksessaan. Heidän mielestään jalkapallostadionista tulee luopua tarpeettomana maksavien käyttäjien puutteessa. Moitteen aihetta he olivat löytäneet huonosta valmistelusta ja monesta muusta asiasta. Toive asian palauttamisesta uudelleen käsiteltäväksi ei kuitenkaan toteutunut.

Hippoksen miljoonista riitti poristavaa myös Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantai-iltana, mutta niin jalkapallostadionin katto kuin lisämiljoonat hyväksyttiin suurella enemmistöllä. Lähestyvät eduskuntavaalit saattoivat osaltaan vauhdittaa mielipiteiden vaihtoa. Huolta kannettiin erityisesti siitä, unohdetaanko lähiliikuntapaikkojen kehittäminen ja rahoittaminen Hippoksen paisuessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.