Joulusirkus on nyt aivan sekaisin

Viime viikon tiistaina näytti siltä, että pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitus menee joulua kohti lakot edellä. Vielä edellisenä lauantaina oltiin toiveikkaita, että Postin lakkoon löydetään sittenkin ratkaisu viikonlopun aikana, kun asialla ovat alansa arvostetuimmat konkarit. Postin lakkoon ei kuitenkaan löydetty sopua, ja lakot alkoivat.

Tiistain sanomalehdet viestivät, että umpisolmua yritetään avata kuumeisesti. Postin pakettilajittelijoiden tes-siirto voitaisiin ehkä perua. Jyväskylässä oltiin jo huolestuneita Postin tiukalle ajamista työntekijöistä, joille vapaaehtoiset ryhtyivät hankkimaan erilaista apua.

Keskiviikkona Posti-lakon loppu häämötti jo. Valtakunnansovittelija jätti illalla sovintoesityksen Postin työkiistassa. PAU ja Palta vastasivat ehdotukseen myönteisesti keskiviikkoaamuna. Umpisolmun aukeamista helpotti pakettilajittelijoiden aseman selviäminen.

Pääministeri Rinne ryhtyi ripittämään Postia, joka toimi hänen mielestään vastoin omistajan selkeää tahtoa. Tilanne kiristyi niin, että Rinne kaatoi sopan omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) niskaan. Paatero jätti tehtävänsä ja jäi sairauslomalle. Seuraavaksi Rinne ryhtyi rökittämään Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjolaa, joka ei aio jättää tehtäväänsä. Todellinen kähinä on vasta käynnistymässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.