Millainen soppa EU-vaaleista syntyy?

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona 15.5. ja jatkuu 21.5. saakka. Suomessa vaalipäivä on sunnuntaina 26.5. Eurovaalien ehdokkaiksi lähti Keski-Suomesta useita eduskuntaan valituksi tulleita politiikkoja, joiden todellisesta tahtotilasta ei ole saanut selvää.

Useampi kansanedustaja on tunnustanut, ettei lähde Brysseliin, vaikka tulisi valituksi. Osa ehdokkaista ei osaa sanoa, mitä tekisi. Kahdella ehdokkaalla on mielessä ihan omat sekä/että-kuviot. Ainakin Mauri Pekkarinen pyrkii europarlamenttiin tosissaan. Tavoitteekseen vaaleissa hän ilmoittaa keskustan suurimman ääniharavan roolin ja 50 000 ääntä.

On mielenkiintoista seurata, kuinka äänestäjät suhtautuvat siihen, että hyvin ääniä eduskuntavaaleissa keränneiden poliitikkojen touhu vaikuttaakin nyt aivan pelleilyltä. Enemmän ja vähemmän väyrystelyksi sitä voisi kutsua. ”Eurovaaleista uhkaa tulla pohjanoteeraus”, otsikoi Kauppalehti maanantaisen pääkirjoituksensa.

Samanaikaisesti eurovaaliäänestyksen kanssa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne yrittää saada kootuksi uutta hallitusta, jonka kompastuskiviksi nousevat varmasti ainakin yrittäjäverotus ja hakkuut. Verojen alentamisesta ei nyt puhuta, kun kokoomus ja perussuomalaiset ovat ulkona Rinteen kuvioista. Pelissä vielä mukana olevilla riittää niin monenlaisia mielihaluja, ettei hallitusta kokoon saada.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.