Monenlaista takapakkia

Kuukauden päivät sitten iloittiin ravintolatoimija Restelin tuovan kokonaisvaltaisen ravintolamaailman Hippokselle. Tapahtumakeskuksen kerrottiin sykkivän elämää aamusta iltaan sekä arkena että tapahtumien aikana. Hankejohtaja Joni Alatyppö Lehto Groupista totesi, että kokeneen ravintolapalvelujen tarjoajan löytäminen on Hippos2020-hankkeen näkökulmasta erittäin keskeinen edistysaskel.

Epävarmuutta Hippos2020-hankkeen toimijoille tuo rahan tarpeen kasvaminen. Kolme vuotta Jyväskylän kaupungin talous oli hyvässä tasapainossa, mutta Hippos-hanke on vetämässä nyt talouden epätasapainoon. Kaupunginjohtaja Timo Koivisto totesi kaupunginvaltuustolle antamassaan taloustilanteen selonteossa, että alkuvuoden toteutuman ja tuoreiden arvioiden valossa muodostumassa on jopa 22 miljoonan alijäämä. Tälle vuodelle ei kaupunginjohtaja uskalla luvata enää tasapainoista tilinpäätöstä.

Taloutta horjuttaa nyt eniten Hippos2020-hankkeen siirtyminen, jonka pääsyy on rahoittajan vetäytyminen hankkeesta. Uutta investoria etsitään. Koivisto pitää realistisena arviona sitä, ettei hanke käynnisty tänä vuonna. Kaupungin talouteen viivästyminen vaikuttaa talousarvioon kirjattujen tonttitulojen menetyksenä noin 12 miljoonalla eurolla. Lisäharmia tuo verotulojen pieneneminen 5,5 miljoonalla eurolla. Tuore arvio perustuu Kuntaliiton ja valtionvarainministeriön ennusteeseen yleisestä talouden kehityksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.