Töitä tarjolla jopa tuhansille

Kuinkahan moni tietää, että Jyväskylässä toimii ICT-alalla yli 500 yritystä. Niiden yhteenlaskettu liiketoiminnan volyymi on noin miljardi euroa. Kasvun ennustetaan jatkuvan niin, että vuoteen 2020 mennessä tarvitaan tuhat osaajaa.

Jyväskylässä ei ole jääty vaikeroimaan sitä, että ICT-alan työvoimapula on pahentunut vuoden 2017 jälkeen. Asiantilan korjaamiseksi Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylä polkaisi käyntiin viime torstaina valtakunnallisen kampanjan ICT-osaajien houkuttelemiseksi kaupunkiin. Kuukauden kestävään kampanjaan osallistuu 17 paikallista ICT-yritystä – enemmänkin olisi ollut tulossa. Jatkoa mietitään, kun nähdään avauskampanjan tulokset.

Jyväskylän ICT-yritykset etsivät muun muassa robotiikan, koneoppimisen, pilvipalveluiden, tietoturvallisuuden, data-analytiikan ja ohjelmistokehityksen osaajia. Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin muistutti Keskisuomalaisen haastattelussa, että digitalisaation myötä osaajille on tarvetta niin konepajoissa, finanssialalla, julkishallinnossa kuin terveysalallakin.

Nyt oli korkea aika ryhtyä tuumasta toimeen. Osaavan työvoiman saatavuusongelma on saanut paikallisia toimijoita laajentamaan toimintaansa toisaalle osaajien löytämiseksi. Työvoimapulaa ei ratkaista yhdellä eikä kahdella kampanjalla, mutta tietoisuuden kasvu Jyväskylän ICT-alan laajuudesta ja monimuotoisuudesta auttaa varmasti asiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.