Mies yritti varastaa kattotelineellä olleen polkupyörän

Viime tiistaina kello 16.30 hätäkeskukseen tuli ilmoitus, että mies yrittää väkisin repiä auton kattotelineestä polkupyörää Rautpohjankadulla. Epäilty ehti poistua ennen poliisin tuloa, mutta tuntomerkkeihin sopiva mies tavoitettiin lähistöltä. Tekopaikalle saapui myös auton ja pyörän omistaja, joka kertoi autoon ja pyörään tulleista vaurioista. Auton konepellillä ja tuulilasissa oli lisäksi kuraisia kengänjälkiä. Tekoon epäilty mies otettiin kiinni varkauden yritykseen ja vahingontekoon epäiltynä.

19-vuotias mies töhri spraymaalilla Keltinmäen kirjaston takaseinää torstaiaamuna kello 3.25. Vartijat havaitsivat teon aamuisella kierroksellaan. Poliisipartio kuljetti nuoren miehen poliisiasemalle asian alustavaa selvittämistä varten.

Nelikymppinen mies meni Kylmälahdentiellä sijaitsevaan kauppaan keskiviikkona kello 18.15 ja otti hyllystä maksamatta mukaansa magnesiumtablettipakkauksen. Vartija otti miehen kiinni, mutta kiinniottotiloissa näpistelijä alkoi vastustella vartijaa ja tilanne eteni painiksi. Poliisipartio otti myymälävarkaan haltuunsa.

Rattijuopumusvalvontaa tehdään erityisesti perjantaina 10.5. ja lauantaina 11.5. kaikkien poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalaisen mukaan ajoneuvojen kuljettajille tullaan tekemään kymmeniä tuhansia puhalluskokeita.

Vuonna 2018 rattijuopumusonnettomuuksissa kuolleita oli ennakkotietojen mukaan 30 ja loukkaantuneita 495. Määrä on Ihalaisen mukaan onneksi vähemmän kuin aikaisempina vuosina.

Rattijuopumustapauksissa kuolee ja loukkaantuu paljon nuoria. Kuolleista ja loukkaantuneista yli kolmannes oli 15–24 -vuotiaita.

– Rattijuopumustapauksien henkilövahingot keskittyvät kesäkuukausille. Tämän takia poliisi on mukana ennalta estämässä rattijuopumuksia jo ennen kesäkuukausien alkamista, Ihalainen sanoo.

Viime vuonna jäi kiinni noin 19 000 rattijuoppoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.