Poliisi poimi ajo-oikeudettomia kuskeja pois liikenteestä

Poliisipartio pysäytti Vaajakoskella Asemantiellä marketin pihasta lähteneen henkilöauton maanantaina kello 17.15. Autossa ei ollut rekisterikilpiä, ja tarkastuksessa ilmeni, että henkilöauto oli liikennekäytöstä poistettu. Henkilöauton ratissa oli 1990-luvulla syntynyt ajo-oikeudeton nainen. Kiinnijääminen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta oli hänelle 14. kerta vuoden sisään.

1960-luvulla syntynyt nainen kuljetti maanantaina kello 19.05 pakettiautoa 9-tiellä Hankasalmella Jyväskylän suunnasta, kun auton vasempaan kylkeen juoksi hirvi. Hirvikolari tapahtui Hankasalmen aseman kohdilla noin 300 metriä Jyväskylän suuntaan Multaistentien risteyksestä. Auto kärsi kolarivaurioita. Henkilövahinkoja ei tapahtunut. Hirvi jatkoi matkaansa metsään, ja asiasta ilmoitettiin paikalliselle riistayhdyshenkilölle.

Poliisipartio pysäytti sunnuntaina kello 17.45 Palokanorrella henkilöauton tarkastaakseen kuljettajan ajokunnon. 1980-luvulla syntyneen kuljettajan ajokunnossa ei suoritettujen testien perusteella ollut moittimista. Kuljettajalta puuttui kuitenkin vaadittava ajo-oikeus. Kuljettaja oli tavattu autoilemasta kortitta kymmenen kertaa aiemminkin vuoden sisällä.

Poliisipartio pysäytti sunnuntaina kello 23.05 1970-luvulla syntyneen miehen kuljettaman ajoneuvon Vaajakoskentiellä. Miehelle suoritetun seulonta-alkometrikokeen tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Myös poliisilaitoksella suoritetun tarkkuusalkometrikokeen tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.

Lauantaina kello 22.20 poliisipartio pysäytti Kankitiellä henkilöauton, jota kuljetti ajo-oikeudeton 1970-luvulla syntynyt mies. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta huumepikatestin tulos oli positiivinen. Kuljettajan ajo-oikeus on vanhentunut. Hän on aiemmin vuoden sisällä jäänyt kymmenen kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartio havaitsi lauantaina kello 00.35 Vaajakosken moottoriteillä entuudestaan tuntemansa kortittoman miehen kuljettavan henkilöautoa. Partio pysäytti ajoneuvon. Huumepikatesti antoi 1980-luvulla syntyneelle kuljettajalle positiivisen tuloksen. 1980-luvulla syntynyttä jyväskyläläismiestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.