Poliisi valvoo tehostetusti viikonloppujen pikkujoululiikennettä

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä marraskuun kahtena viikonloppuna 15.–17.11. ja 22.–24.11. raittiina pikkujoululiikenteessä -teemalla.

Valvontajakson aikana poliisi järjestää puhallusratsioita etenkin illalla ja yöllä. Kuljettajien ajokunto voidaan tarkastaa myös viikonlopun aamuliikenteessä.

– Ravintolaan tai muuhun juhlapaikkaan lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla. Tärkeää on myös muistaa kiinnittää heijastin tai useampikin päällysvaatteisiin turvaamaan jalkaisin tapahtuvaa liikkumista, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta muistuttaa.

Rattijuopumusvalvonnan ohella poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin anniskelupaikkojen läheisyydessä.

– Näkyvä valvonta ravintoloiden ja baarien lähettyvillä ennaltaestää järjestyshäiriöitä ja estää myös päihtyneenä ajoon lähtemistä, Ajaste toteaa.

Noin kolmekymppinen nainen yritti näpistää Jyväskylän Kauppakadulla tavaratalosta kosmetiikkatuotteita. Ilmoitus tuli poliisille tiistaina kello 16. Vartijat keskeyttivät teon, kun nainen oli ehtinyt purkaa paketteja noin 130 euron arvosta. Rikosilmoitus kirjattiin näpistyksen yrityksestä. Nainen on vuoden aikana ollut omaisuusrikoksesta epäiltynä yli 40 kertaa.

Noin nelikymppinen mies asioi tiistaina kello 19.10 Jyväskylän Vapaaherrantiellä ja anasti myymälästä makeisia noin neljän euron arvosta. Makean himolle tuli yli kymmenkertainen hinta miehen saatua näpistyksestä sakkomääräyksen. Anastusrikoksesta kiinnijääminen oli toinen kerta vuoden sisään.

Hätäkeskukseen tuli tiistaina kello 19.35 ilmoitus näpistelijästä Vehkakadulta Savelassa. Vartijalla oli kiinni noin viisikymppinen mies, joka anasti kaupasta juustoja ja lonkerojuomaa. Päihtynyt mies kuljetettiin putkaan. Näpistysrikoksesta kiinnijääminen oli 18. kerta vuoden sisään.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.