Älypuhelimet kasvattavat mobiilia tiedonhakua

Älypuhelinten yleistyminen kasvattaa mobiilin tiedonhaun osuutta Suomessa. Heinäkuussa Suomessa tehtiin Googlen tietojen mukaan jo lähes kolme miljoonaa mobiilihakua päivässä.

Se oli 13,3 prosenttia kaikista noin 22 miljoonasta nettihauista. Elokuussa, kun ihmiset palailivat työpaikoilleen, putosi osuus 12,5 prosenttiin, mutta pitkä trendi on ollut kasvava siitä lähtien kun älypuhelimet alkoivat yleistyä. Vuodesta 2008 mobiilihakujen määrä on keskimäärin tuplaantunut joka vuosineljänneksellä.

Naapurimaissa tietoa etsitään mobiililaitteilla enemmän. Norjassa jo lähes joka kolmas haku tehdään mobiililaitteella, Ruotsissa ja Britanniassa reilu viidennes. Tanskassa osuus on 15 prosenttia.

Ruotsissa asuvat Pohjoismaiden ahkerimmat googlaajat. Heinäkuussa Ruotsissa tehtiin noin 4,7 Google-hakua asukasta kohti, Tanskassa 4,5, Suomessa 4,1 ja Norjassa 3,6.

Suomessa netin mobiilikäyttöä on hidastanut vanhempien Nokia-puhelinten yleisyys, arvioidaan Googlessa. Vanhemmat Symbian-puhelimet eivät ole olleet yhtä käteviä nettikäytössä kuin Androidit tai iPhonet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.