Älypuhelin valtaa käteisen ja maksukortin tonttia

Danske Bank laajensi mobiilimaksun käytön verkkokauppaan, OP selvittää mahdollisuuksia.

Maksamiseen tarkoitettujen älypuhelinsovellusten suosio on pankkien mukaan kasvanut, ja pankit kehittävät niitä yhä pidemmälle.

Danske Bankin sovellusta on viime viikosta asti voinut käyttää verkkokauppaostosten maksamiseen. Ominaisuus toimii tällä hetkellä kuudessa suomalaisessa verkkokaupassa.

Kristian Luoma OP:stä sanoo, että OP:n Pivo-sovelluksen kehittäminen verkkokaupan maksutavaksi on mahdollista tulevaisuudessa.

– OP selvittää mahdollisuuksia Pivon laajentamiseen verkkokauppamaksamiseen, Luoma kertoo.

Riskiasiantuntija Erja Pullinen Finanssivalvonnasta sanoo, että mobiilimaksaminen lisää osaltaan turvallisuutta verkkokaupassa, koska maksukortin tietoja hallinnoi pankin ylläpitämä sovellus, eikä kaikkia kortin tietoja syötetä verkkokauppaan erikseen.

Pullinen kertoo, että kun pankit laajentavat maksusovelluksiaan tai ottavat uuden sovelluksen käyttöön, ne esittelevät sovellukset Finanssivalvonnalle ennalta.

– Verkkokauppamaksamisen ratkaisut edellyttävät, että esimerkiksi pankit varmistuvat palvelujensa tietoturvallisuudesta.

Sovellukset kokoavat maksutietoja

OP:n Pivon ja Nordean NordeaPayn avulla voi älypuhelimella maksaa myös kaupoissa ja ravintoloissa. Sovellus toimii kuten maksukortin lähimaksu, eli kaupan maksupääte lukee lähelle tuodun älypuhelinsovelluksen.

Myynti- ja kumppanuustiimin johtaja Anniina Heinonen Danske Bankista kertoo, että MobilePay aiotaan ottaa käyttöön vähittäiskaupoissa lähikuukausina. Danske Bankin sovellusta on jo käytössä ihmisten välisissä tilinsiirroissa.

Pankin mukaan MobilePayn käyttäjämäärä on kasvussa Suomessa ja sovellus on käytössä 360 000 suomalaisella. Myös OP:ltä ja Nordealta kerrotaan, että mobiilimaksusovellusten käyttäjämäärät ovat olleet kasvussa.

Pullinen Finanssivalvonnasta sanoo, että mobiilimaksamisen yksi etu asiakkaalle on, että sovellukset kokoavat maksutietoja, minkä ansiosta käyttäjä voi tarkastella omaa talouttaan.

Hänen mukaansa mobiilimaksamisen yleistyminen johtuu myös siitä, että se helpottaa maksamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.