Öljyn hinta nousee Iranin mahdollisen ydinaseen takia

Raakaöljyn hinta on noussut tänä aamuna korkeimmilleen yli kolmeen kuukauteen. Brent-laadun hinta on käynyt aamulla ylimmillään yli 114 dollarissa tynnyriltä.

Syynä hinnan nousuun ovat Israelissa viikonvaihteessa yltyneet puheet mahdollisesta sodasta Iranin ydinohjelman vuoksi. Pääministeri Benjamin Netanjahu varoitti eilen, että Iranin mahdollinen ydinase jättää varjoon Israelin muut turvallisuusuhat.

Australialaisen markkina-analyytikon Ben Le Brunin mukaan Israelin mediassa näkyvät kommentit ovat suuri huolenaihe öljymarkkinoilla. Jännityksen kasvu on omiaan aiheuttamaan häiriöitä öljytoimituksissa.

Öljyn hinta nousi, vaikka perjantaina julkaistiin tietoja heikkenevistä talousnäkymistä Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Tänään myös Japanin hallitus kertoi, että maan talouskasvu on jäänyt odotettua heikommaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.