346 yritystä koki kurjan kohtalon maaliskuussa

Viime maaliskuu oli Suomessa synkin konkurssikuukausi moneen vuoteen. Konkurssiin haettiin tuolloin peräti 346 yritystä.

Määrä on korkein Suomen Asiakastieto Oy:n seurantajaksolla 2008-2014.

Näin paljon konkursseja ei aloitettu yhden kuukauden aikana edes vuonna 2009, jolloin koko vuoden aikana konkurssiin haettiin lähes 3 600 yritystä, Suomen asiakastieto kertoo tiedotteessaan.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä konkurssiin on haettu jo yli 900 yritystä, mikä enteilee tarkastelujakson 2008–2014 suurinta määrää vuoden aikana, jos selvää käännettä parempaan ei tapahdu.

Tilanne pahin tukku- ja vähittäiskaupassa

Erityisesti maaliskuu oli viime vuoteen verrattuna synkkä tukku- ja vähittäiskaupassa. Kauppayrityksiä haettiin konkurssiin 73, mikä on 55 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Majoitus- ja ravitsemistoimialalla tehtiin konkurssihakemukset 32 yrityksestä. Määrä on lähes kaksinkertainen määrä vuoden 2013 maaliskuuhun verrattuna.

Muilla toimialoilla konkurssimäärät pysyivät suunnilleen ennallaan.

Tammi-maaliskuussa konkurssiin on asetettu jo 590 yritystä, mikä sekin on suurin ensimmäisen vuosineljänneksen kokonaismäärä 2000-luvulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.