36 000 henkilöä sai maksuhäiriömerkinnän

Luottotietolain muutos on tuonut suuren määrän uusia maksuhäiriömerkintöjä Suomen Asiakastiedon rekistereihin. Yhtiön mukaan uusia merkintöjä on tallennettu yli 36 000 suomalaiselle yhteensä 1,7 miljardin euron edestä. Heistä 4 400:lla ei ollut aiempia maksuhäiriömerkintöjä.

Lainmuutos pitkäkestoisesta perinnästä merkitsee sitä, että merkintöjä voi nyt tulla myös sellaisille henkilöille, jotka ovat olleet ulosottoperinnässä kahden vuoden aikana vähintään 18 kuukautta.

Ennen rekisterimerkintään vaadittiin, ettei velalliseen saatu yhteyttä tai häneltä saatu perittyä mitään saatavia. Nyt merkintöjä on voinut tulla muun muassa henkilöille, jotka ovat maksaneet elatusmaksujaan jatkuvasti ulosoton kautta.

Eniten uusia merkintöjä tuli 45-49-vuotiaille miehille, joita oli lähes joka kymmenes merkinnän saaneista.

Maksuhäiriömerkinnät poistetaan, jos velat maksetaan kokonaan pois ja Asiakastieto saa asiasta tiedon ulosottoviranomaiselta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

"Suomesta on ollut tukitalous" – Jyväskylässä paljon kiinteistöjä omistavan pörssiyhtiön toimitusjohtajan mielestä lukuisat etuudet sekä runsas vapaa-aika tekevät työnteosta kannattamatonta

Hampurilaisravintoloiden kisan haastaja rantautuu Jyväskylän ytimeen – ketju lupaa, että raaka-aineet ovat 95-prosenttisesti kotimaisia

Tuleeko UPM:ltä täystyrmäys Keski-Suomelle? Talouselämä-lehden mukaan Jämsänkosken ja Kaipolan tehtaita uhkaa sulkeminen

Opiskelija-asuntoja rakennetaan Jyväskylän parhaille paikoille – "Vuokralaisilla on enemmän valinnanvaraa kuin 5–10 vuotta sitten"

Koronan aiheuttama kysyntäkuoppa pudotti Outokummun tuloksen tappiolliseksi

Tiktok uhkaa Trumpin hallintoa oikeustoimilla Yhdysvalloissa

Puukauppa on virkoamassa lomakaudesta, kertovat keskisuomalaiset metsänhoitoyhdistykset – hinnat pysyneet hyvällä tasolla koko kesän

Entinen tuotantojohtaja vaatii Alvalta noin 200 000 euron korvauksia irtisanomisesta

Teknologiateollisuus vaatii hallitukselta pikimmiten uutta tukipakettia – "Elinkelpoisia viennin pk-yrityksiä ei saa jättää pulaan"

Jyväskylän keskustassa sijainnut käsityökauppa kaatui konkurssiin – ovet on jo laitettu kiinni

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.