3,6 miljoonaa suomalaista saa tänään veronpalautusta

Tänään on päivä, jolloin monen tilille tipahtaa veronpalautusta. Yli 3,6 miljoonaa suomalaista saa yhteensä 2,9 miljardia euroa veronpalautuksina. Summa on ennätyssuuri.

Nordean viime viikolla julkaistun kyselyn mukaan lähes joka kolmas veronpalautuksia saava suunnittelee käyttävänsä ainakin osan rahoista joulumenoihin. Toisilta taas veronpalautus voi huveta joko Kelan velkojen hoitoon tai erääntyneiden verojen maksuun.

Tänä vuonna Kela voi periä velkoja veronpalautuksista ulosoton kautta. Kela voi pyytää ulosottoviranomaista ulosmittaamaan etuuksien takaisinperinnästä syntyneitä velkoja, opintolainoja tai elatusapuvelkaa.

Veronpalautuksia voidaan ulosmitata, jos asiakas ei ole sopinut Kelan kanssa velan maksamisesta tai noudattanut Kelan kanssa tehtyä osamaksusuunnitelmaa. Palautuksia ei ulosmitata niiltä, jotka ovat jo ryhtyneet maksamaan perintää tai opintolainaa osamaksusuunnitelman mukaisesti.

Elatusapuvelkaa osamaksulla maksavilta asiakkailta veronpalautus ulosmitataan.

Kela ei lähetä asiasta erillistä ilmoitusta tai maksukehotusta, mutta ulosottoviranomainen lähettää ilmoitukset ennen ulosmittausta.

Lisäksi Verohallinto muistuttaa, että veronpalautuksesta vähennetään mahdolliset erääntyneet verot.

Tileille kilahtavat veronpalautukset aiotaan käyttää heti – vain harva laittaa rahaa säästöön