AL: Elopilla vino pino Microsoftin osakkeita

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elopilla oli Microsoftin viime vuoden maaliskuisten tietojen mukaan vino pino yhtiön osakkeita.

Viime vuoden maaliskussa Elopilla oli hallussaan 130 026 Microsoftin osaketta, mikä on yksityishenkilöistä seitsemänneksi eniten. Määrä on alle prosentin yhtiön koko osakekannasta.

Kauppalehden tietojen mukaan Elop myi viime elokussa 23 000 Microsoftin osaketta ja kuittasi kaupasta lähes 500 000 dollaria. Nasdaq-pörssin tietojen mukaan hänellä oli silloin 261 302 Microsoftin osaketta. Siitä ei ole tietoa, vieläkö Elop omistaa tuolloin hänelle jääneet osakkeet.

Elop ei omista yhtään matkapuhelinvalmistajan osaketta. Muun muassa yhtiön verkkosivuilta löytyvästä sisäpiirirekisteristä ilmenee, ettei yhtiön osakkeita ole myöskään yhteiskuntasuhteista vastaavalla Esko Aholla eikä Jerri DeVardilla, joka on markkinointijohtaja.

Aamulehden haastattelema Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothoviuksen mukaan Nokian tulisi välittömästi kertoa, jos tiedot Elopin Microsoft-osakkeista pitävät paikkansa.

– Ei tuo kovin hyvältä kuulosta. Elopin olisi pitänyt lähtiessään myydä kaikki osakkeet ja ostaa vaikka jotain muuta tilalle. On todella outoa, jos hän ei ole näin menetellyt, Rothovius kommentoi lehdelle.

Yhtiön johtoryhmästä eniten Nokiaa omistaa peruspuhelinyksikön johtaja Mary T. McDowell, jolla on runsaat 170 000 osaketta. Niiden arvo on yli miljoona euroa.

Johtajan omistuksia johtamassaan yhtiössä pidetään yleisesti suotavina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.