Ainakin yksitoista kansanedustajaa nosti tukia – mukana Anne Kalmari

Poliitikoista maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) keräsi maataloustukia 116 000 euroa. Lisäksi hänen puolisonsa sai tukia vajaat 14 000 euroa.

Sidonnaisuusilmoituksessaan Leppä kertoo maitotilansa ja oheistoimintojensa liikevaihdon olleen runsaat 400 000 euroa ja tuloksen 9 123 euroa vuonna 2017. Leppä erittelee myös muut tulonsa ja velkansa.

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) on osallisena Harri Kärkkäisen tilalla, jonka tuet olivat 165 000 euroa. Heikkinen ilmoittaa olevansa maatalousyrittäjä. Hänellä ei ilmoituksensa mukaan ollut viime vuonna tuloja elinkeinosta, mutta muita tuloja hänellä oli.

Keskustan kansanedustaja Juha Pylväs on osallisena 129 000 euron tuet saaneessa maatalousyhtymässä. Pylväs erittelee sidonnaisuusilmoituksessa tulonsa, omistuksensa ja velkansa.

Valtaosa edustaa keskustaa

Muita maataloustukia saaneita kansanedustajia ovat Pertti Hakanen, Lasse Hautala, Timo Kalli (osallisuus kuolinpesästä), Anne Kalmari (osallisuus tilasta), Eerikki Viljanen, Mikko Savola, Thomas Blomqvist ja Mats Nylund.

He kaikki ovat ilmoittaneet omistuksensa sekä luottamustehtävistään saamat tulot ja muut sivutulot.

Blomqvist ja Nylund edustavat ruotsalaista kansanpuoluetta, muut keskustaa.

Parilla kansanedustajalla tuet jäivät varsin vaatimattomiksi. Hakasen saama tuki oli 8 400 euroa ja Hautalan 9 100 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suurimmat viljelijätuet menivät Vihtiin, Siikajoelle ja Liperiin – maataloustuet pysyivät viime vuonna toissa vuoden tasolla