Airbnb-miljardöörit liittyivät rikkaiden kerhoon: Lahjoittavat hyväntekeväisyyteen suurimman osan rahoistaan

Miljardöörien kerhossa on jo 154 jäsentä, jotka ovat luvanneet antaa hyväntekeväisyyteen vähintään puolet rahoistaan.

Airbnb-palvelun perustaneet miljardöörit aikovat antaa suuren osan varallisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Vuonna 2008 perustetun yhdysvaltalaisyrityksen takana ovat Brian Chesky, Joe Gebbia ja Nathan Blecharczyk. Kolmikon varallisuuden on arveltu olevan noin 10 miljardia dollaria eli lähes yhdeksän miljardia euroa.

Miljardöörit ovat tehneet lahjoituslupauksensa Giving Pledge -kampanjan kautta. Giving Pledge -kampanja on Warren Buffetin sekä Bill ja Melinda Gatesin aloittama kampanja, jonka tarkoituksena haastaa miljardöörit lahjoittamaan rahaa hyvään tarkoitukseen. Lahjoituksen voi tehdä jo elämänsä aikana tai testamentata sen. Ehtona on, että lahjoittaja antaa pois vähintään puolet omaisuudestaan.

Miljardöörit saavat itse päättää, mihin rahansa lahjoittavat. Kampanjasivustolla ilmoitettiin uusista lahjoittajista kesäkuun 1. päivänä, samassa kunkin lahjoittajan ajatuksia rahasta ja hyväntekeväisyydestä sitoumuksen yhteydessä.

Airbnb:n perustajat perustelivat päätöstään muun muassa sillä, että he kokevat auttamisen velvollisuudekseen.

– Ymmärrämme, että maailmassa on paljon todellisia haasteita, ja että me olemme ainutlaatuisessa asemassa, koska tehdäksemme huomattavan myönteisen vaikutuksen, Nathan Blecharczyk kirjoitti kirjeessään.

– Tällä lupauksella haluan yhä useamman lapsen ymmärtävän, millainen matka minulla on ollut, Brian Chesky perusteli päätöstään.

Giving Pledgen kautta on lupauksensa antanut jo 154 miljardööriä 16 maasta. Mukana ovat muun muassa Facebookin perustaja Mark Zuckerberg sekä Bloomberg-taloustoimiston perustaja Michael Bloomberg. Suomalaisia kampanjassa ei vielä ole mukana.

Airbnb on yritys ja internetsivusto, jonka kautta voi antaa oman huoneensa tai asuntonsa vuokralle.

Airbnb-miljardöörien lahjoituksesta kertoi muun muassa Tech Insider.

Lähteet: Tech Insider, Giving Pledge

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.